roterende banner

woensdag 1 maart 2017

ENPS 5 wint van Caissa 11

Het vijfde achttal heeft uit gewonnen van Caissa 11, met 3-5. De ploeg handhaaft zich daarmee bovenin de middenmoot van de vierde klasse.

Een mooie overwinning, ook al omdat we met een punt achter begonnen. Asha moest op het laatste moment afzeggen. Daarop werd besloten het tweede bord leeg te laten - Michiel Smit nam aan het zevende bord plaats achter de witte stukken en won van de gewiekste Maurice Aue. De andere winnaars: Robin Blenderman, Rob Lange en uw verslaggever. Remises van Dick Lagrand en Martin Jones bepaalden het totaal op 5. Jan de Fries verloor helaas.

Rob speelde tegen Dick Dolman, niet alleen oud-voorziter van de Tweede Kamer, maar naar Rob vertelde ook een jeugdvriend van zijn broer Henk. De partij verliep vriendschappelijk: eerst verspeelde Rob in nieuw verworven aanvalsdrift een stuk; Dolman gaf het een paar zetten later terug. Rob won uiteindelijk in een aanval over de d- en e-lijn tegen dame en koning en scoorde bij de stand 2,5-3,5 het winnende punt. Martin bood niet lang daarna in actieve stelling remise aan, wat zijn tegenstander graag aannam.

Victor, 1 maart 2017

1 opmerking:

  1. Gefeliciteerd! Jammer zeg dat we de vorige keer zo stom, misschien wel helemaal onnodig, hebben verloren van Chaturanga, anders draaiden we nu mee in de top.

    BeantwoordenVerwijderen