roterende banner

donderdag 30 maart 2017

Training door Steve Michel.

ENPS geniet het voorrecht dat haar sterkste spelers zich belangeloos tendienste stellen van het schakende collectief. Mindere goden, aanstormend talent, en zelfs diegenen die de twee genoemde identiteiten door elkaar halen, mogen meekijken in de keuken.

Ditmaal zal Steve in deze levende behoefte voorzien door morgen, 31 maart, een training te geven met het sterke veld als onderwerp.

Want velden (goed, zwak, strategisch, onbelangrijk, kwetsbaar), die zijn niet onbelangrijk. En heb je eenmaal een goed veld te pakken, dan is voorspoed gegarandeerd. Alles gaat makkelijker terwijl de tegenstander zit te prutsen.

Maar wanneer is een veld eigenlijk sterk? En, waar zijn ze te vinden? En, last but not least, hoe creëer ik er eentje voor mezelf?

Hiernaast alvast een voorbeeld dat Steve mij doorstuurde. Keurig aangeharkt, eerste rang, ligt daar d6. Komt er maar in! Zwart kan alvast zijn biezen pakken...

Mikhail Botvinnik (1911-1995)
Tenminste, als je het sterke veld goed weet te benutten. Hoe dat zit wordt, aan de hand van een partij van meervoudig wereldkampioen Mikhail Botvinnik, uitgelegd door ons veelvoudig clubkampioen Steve Michel.


Zoals gebruikelijk is de aanvang van de training om 19 uur. Laat je kans niet voorbij gaan, wees erbij!

Rimme

NB: het eerder aangekondigde onderwerp 'schaakwijsheid' wordt verhuisd naar een nog te bepalen moment.

3 opmerkingen: