roterende banner

zaterdag 25 maart 2017

Interne ronde 10

Interne: Uitslagen- Stand - kruistabel

Nog even over het Keizersysteem, waarover Kees vorige week een lezing gaf; als je alleen naar de opgetelde hele en halve punten kijkt, dan ziet de top 10 er zo uit:
opmerkelijk vind ik dat de top 10 niet heel veel anders is dan die van Keizer. Alleen Aran (1 partij), Peter (2) en Steve (3) staan er niet in, maar Duck weer wel. Het werkt dus toch goed, Keizer, die drie van de grote 4 mee laat draaien in de top. Tom B. staat niet in de top 10, hij staat 15e op de Keizerlijst.

Niek

4 opmerkingen:

  1. alvast vooruitlopend op volgende week: training van Steve om 19u!! nadere berichtgeving volgt nog.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die ranglijst op punten ziet er logisch uit. Zelf vind ik het altijd erg raar als iemand met 1 uit 1 een halve competitie lang op plek 5 staat. Het doel is geloof ik een aantal spelers met relatief hoge rating een duwtje in de rug te geven om te komen. Dat is op zich al een bedenkelijke motivatie, maar zeker als het succes ervan dan wordt afgemeten door te kijken hoeveel van die kanonnen er nu werkelijk in de top tien staan. (...!?) De enige juiste vraag ter controle is natuurlijk: komen de kanonnen vaker naar de club? Mijn vermoeden is dat het erg weinig uitmaakt. Helaas is dit niet te controleren, we hebben daarvan we geen bewijs en dit is ook onmogelijk te krijgen. (Verzin maar eens hoe je dat zou kunnen aantonen...)

    Voor het gemak zal ik de vragen aof het eigenlijk niet evenzo demotiverend voor sommigen is als motiverend voor anderen en of het eigenlijk wel een eerlijk systeem is even buiten beschouwing laten. Er zijn geloof ik mensen die hier waarde aan hechten, maar ik begrijp echt niet waarom. Misschien had ik Kees' lezing moeten horen...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha grumpy old Chiel. Mopper mopper mopper! Ik snap niet alles wat je zegt maar het is in elk geval helemaal geen doel 'relatief hoge ratings een duwtje in de rug te geven', want Keizer doet niks met ratings. De eindconclusie van Kees' verhaal was dat alle mogelijke systemen nadelen hadden, Keizer zeker ook! Maar Keizer is van alle kwaden de minste. Ik was t daar wel mee eens.

      Verwijderen
  3. Ik hik ook wel tegen wat dingen aan...In de eerste turnus van dit seizoen speelde ik eerst tegen Albert de Roo. Ik won redelijk overtuigend, maar we spelen in hetzelfde team (ENPS4) en ik ben niet heel veel beter...Daarna mocht ik tegen de ratingkanonnen (vanuit mijn perspectief bezien) Erik, Bas & Mark. Ik mazzelde tegen Erik omdattie z'n dame weggaf. Daarna tegen Dirk en vervolgens tegen Peter. Het systeem werkt kennelijk zo, maar ik ben wel heel vaak tegen veel sterkere tegenstanders uitgekomen. Leer je van, OK...
    In de 2de turnus van dit seizoen begon ik tegen Asha en daarna mocht ik tegen Boudewijn, ook van het ene in het andere uiterste. Alleen afgelopen vrijdag trof ik iemand van min of meer hetzelfde niveau, Theo Bakker. En wat ik wel anders zou willen zien (zo deden we dat ook ooit bij ODI): als je extern speelt en dat is niet op de clubavond en je komt op vrijdag niet is het anders dan wanneer we op vrijdag extern speelt.
    Tsja. Voor alles zal wel wat te zeggen zijn...

    BeantwoordenVerwijderen