roterende banner

dinsdag 14 maart 2017

17 maart: lezing en snelschaken

Aanstaande vrijdag 17 maart geeft Kees een lezing over het Keizersysteem. Aanvang 19:00 uur.

"Ik zal de toegestroomde leden het e.e.a. vertellen over indelen, matchfixing en het waarom van een eerlijke competitie. Het zal licht filosofisch van aard zijn, langs de lijnen wat is waar en wat is goed.... en wat is nog OK?" aldus de spreker zelf.

Aansluitend gaan we snelschaken. Vorig jaar won Aran dit kampioenschap, zal hij zijn titel kunnen verdedigen? Het zal spannend worden, want ik heb gehoord dat er weer een grote belangstelling is voor de editie van dit jaar. Lees over de vorige keer dit en dit stukje.

Hieronder het speelschema voor de rest van het jaar:


Niek

7 opmerkingen:

  1. Daar aan toevoegend hoop ik natuurlijk dat iedereen al bij de les van Kees aanwezig is en zo niet toch al om 20:00 uur aanwezig zal zijn, zodat we op tijd kunnen beginnen met de indelingen te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben eigenlijk wel benieuwd of Aran zich inderdaad in de titelstrijd gaat mengen voor zowel het snelschaken als de interne competitie.
    En een vraag aan Kees: kun je ook verklaren dat Aran met maar 1 wedstrijd gespeeld en Peter H met maar 2 wedstrijden gespeeld zo hoog staan in de competitie (resp. 6e en 3e)?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als ik het goed heb hebben zowel Aran en ik al 3 wedstrijden extern gespeeld, dat levert 2/3 maal de eigenwaarde op dus vandaar de hoge stand. Niet verliezen of remise spelen speelt natuurlijk ook mee.

      Verwijderen
    2. Peter, het is natuurlijk niet de bedoeling dat je het verklapt, want dan maai je het gras voor de voeten van Kees weg!

      Verwijderen
    3. De filosofie erachter zal Kees neem ik aan graag vertellen dus denk dat het gras nog voor zijn voeten staat :)

      Verwijderen
  3. Antwoord van het bestuur(?) Die Aran sturen we vrijdag naar Turkije om een potje te schaken met Erdogan .Slaan we (Nederland en ENPS )2 vliegen in 1 klap 1) Zonder Aran kunnen ook de mindere goden kampioen worden 2) Houdt die Erdo dinges eindelijk z,n kop.

    BeantwoordenVerwijderen