roterende banner

zondag 5 maart 2017

Interview 2.0

Wij waren maar eens op bezoek gegaan bij veelbesproken schaakclub ENPS. De normaal gesproken glorieuze club kampt met ernstige problemen in het eerste team. Geeft ENPS het aanstormend talent wel de ruimte om zich te ontwikkelen? Wij spraken met een van de mogelijke vervangers voor het eerste team Robin Blenderman. Hierbij het tweede verslag van de serie 'jezelf verbeteren vanuit een psychologisch oogpunt'.  

Allereerst, gefeliciteerd met je overwinning! De captain van het eerste team, je zult wel trots op jezelf zijn?
Hartelijk dank. Nou ja, trots, trots, trots? Als je je wilt plaatsen in een lang bestaande hiërarchie moet je het natuurlijk eerst tegen de alpha male opnemen, de zilverrug van het eerste team, Niek Verweij. Dat is gelukt, maar daarmee ben je er nog niet.  
Hoe bedoel je?
Om captain te worden van het eerste natuurlijk, maar dat gaat niet zomaar. Het team moet eerst het aftreden van de huidige captain verwerken en dat heeft tijd nodig. Daarna zal er langzaam ruimte ontstaan voor een nieuwe leider. Je moet in feite als leider gekozen worden door je team, dat bepaal je niet zelf.  
Wordt jij dan de nieuwe captain van het eerste?
Nou, zou vaart zal dat helaas niet lopen. ENPS zit vast geroest in oude patronen en geven aanstormend talent maar weinig de ruimte zich te ontwikkelen. Ze proberen je klein te houden om zo zelf hun eigen plek te kunnen behouden met alle privileges van dien. Je moet eerst de erkenning krijgen, en de eerste en 'moeilijkste' stap om die te krijgen is gezet namelijk Niek verslaan. Je ziet nu al dat je langzamerhand steeds meer gezien wordt. Ja naam wordt vaker genoemd, mensen praten over je. Zo zei Bas al op de site dat het wel duidelijk is wie de nieuwe teamcaptain wordt. Kijk dan weten natuurlijk we allemaal dat hij mij bedoeld.
Over wat voor privileges heb je het dan?
De mannen van de hoge raad hoeven bijvoorbeeld niet zelf hun stukken op te zetten maar hebben wel het alleenrecht op de computer. Ze mogen hun thee uitzoeken uit een speciale voor hun gerangschikte theedoos met veel meer smaakjes dan de andere. De ENPS schatkist wordt door hun beheerd en god knows wat ze er mee doen. Sommige profiteren zelfs van gratis overnachtingen met ontbijt!  
Maar je hebt nu een ELO van 1087, is dat niet wat te laag voor een team captain van het eerste?
Het voordeel van een lage rating hebben is dat je veel meer punten pakt op hoge tegenstanders. Deze tactiek heb ik zelf bedacht en het werkt! Het is natuurlijk een eenvoudige win-win situatie waarbij ik veel punten stijg maar het mooiste van alles dat mijn tegenstander heel veel punten verliest! Op deze manier sta ik in no-time on the top!
Dus zoals het er nu naar uit ziet ga jij ENPS weer glorieus maken?
Dat is zeker mijn missie en dat doe ik puur voor de club. Zelf moet ik veel concessies doen om dit te bereiken en als je het bereikt hebt dan slaat ineens de eenzaamheid toe want it' s lonley....it's lonley at the top. Je moet er maar tegen kunnen.

12 opmerkingen:

  1. Haha heeft Niek je wel correct geciteerd, Robin?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Is Robin niet wat te achterdochtig ?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik geef graag het stokje door hoor. Volgend jaar mag de jeugd het proberen. Het is ook topsport, niks voor oude mannen. Een greep uit de diverse captainsroutines: Het begint met het team bij elkaar krijgen. Besef dat er leden zijn die vele dagen achter elkaar geen mail of telefoon beantwoorden. Ze lijken van de aardbodem verdwenen. Bij anderen moeten er zwartwitverzoeken en -eisen worden ingewilligd. En dan vervoer regelen, terwijl het percentage autobezitters op de club buitengewoon laag is. Vervolgens de beruchte warhoofden herhaaldelijk aan speeldatum & locatie herinneren. Op het moment suprème lastminute ziektegevallen vervangen en dan maar nagelbijtend afwachten tot 20:30, of tot bijna 21:00 uur. De laatste laatkomers komen binnen, totaal verbaasd over de opluchting bij de captain: "Huh? Ik zei toch dat ik zou komen?". Dan een avond lang verantwoordelijkheid combineren voor zowel je eigen partij als het teamgebeuren. En nooit eens als eerste weg kunnen vluchten na een smadelijke nederlaag. Robin! Een NOODKREET!! Zou je mij ALSJEBLIEFT WILLEN OPVOLGEN!!!1!1!!?!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahaha! Nou Niek nu ik dit hoor moet ik er toch nog even over nadenken...

      Verwijderen
    2. Nou eigenlijk valt het allemaal heel erg mee hoor Robin! Bovenstaande problemen waren maar grapjes!

      Verwijderen
  4. Ik moet toch even de playing-teamcaptain in bescherming nemen. Niemand anders dan de falende toppers van ons eerste zijn verantwoordelijk voor deze malaise. Aanstaande vrijdag zullen de spelers hun captain steunen en zorgen voor een goede overwinning.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Een zeer sterk staaltje onvervalste ENPS journalistiek!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Toch is het ook heel verdacht dat er bij thuiswedstrijden van ENPS 1 een bel-Indonees in de zaal (lees barkamertje) zit!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja is me ook opgevallen eentje met een grote klewang in zijn klauwen,beetje type louche afhaal chinees,ken je beter geen ruzie mee krijgen ,schijnt een schriftelijke cursus Bami Pang pang gevolgd te hebben .

      Verwijderen