roterende banner

zondag 12 maart 2017

Arme Robin

Mijn excuses aan Robin. Ik heb gisteren niet aardig gedaan tegen dit aanstormend vrolijke talent. Ik speelde een opening die hij niet goed kende en na 5 zetten stond hij al beduidend minder. Na 15 zetten was het mat in 5. Wel een mooi matje.

Wit aan zet geeft mat in 5.
Pieter

Kees stuurde een filmpje met de oplossing:

7 opmerkingen:

  1. Ik denk dat we dit allemaal wel zien Pieter. Inderdaad een bijzonder matje. Tjonge jonge je gaat wel als een bulldozer te werk zeg de zwarte paarden zijn ook al weg.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Robin had zoveel zelfvertrouwen na die overwinningen op Duck en Niek,dat hij dacht dat het geen kwaad kon om Pieter 2 paarden voor te geven.

      Verwijderen
  2. Zo heel af en toe krijg ik de kans om in een vluggertje een stikmat op het bord te krijgen, maar nog nooit is me dat gelukt met een koning nog in het midden. Een zeldzaam en mooi mat, Pieter!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Welke machinaties zijn hier achter de schermen gaande? Na zijn opmerkingen in het laatste interview over 'alpha male' Niek moest Robin natuurlijk worden geslachtofferd. Omdat het eerste uitspeelde moest Pieter deze taak op zich nemen. Hij heeft dan wel 'zogenaamd' zijn excuus aangeboden aan 'het aanstormende vrolijke talent' maar hier is een pure machtsstrijd gaande. Welke rol speelt het bestuur hierin?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Eh... we hebben deze indeling gemaakt. Verder roep ik iedereen die een teamcaptainschap ambieert op zich te melden maar ik val onze huidige vrijwilligers niet af.

      Verwijderen
  4. Wat ik zelf zo bijzonder vind zijn de stukken, waarmee de koning is omringd: maar 1 pion, twee lopers, een toren en een dame. Zijn beste adviseurs staan om hem heen, maar toch is hij machteloos tegen dat ene paard. Het lijkt wel een beetje op wat Daan zegt: het hele bestuur met goede raadgevers staat zogenaamd ondersteunend om Robin heen, maar ze laten hem verzuipen.

    BeantwoordenVerwijderen