roterende banner

dinsdag 3 maart 2015

Vrijdag toreneindspelclub met Tom Bottema

Cathignol uit 1981, wit aan zet
Komende vrijdag is het dan zo ver, de eindspelclub gaat van start. Tom heeft een aantal mooie toreneindspelen uitgezocht en het belooft een drukke avond te worden. Om 19.00 uur gaan we de eerste stelling uitspelen (zie blog vorige week).
Als je zo'n activiteit ruim van tevoren aankondigt, dan komt er altijd wel iemand een week te vroeg. Gelukkig had ik een eindspelboek meegenomen om iedereen vast enthousiast te maken en zodoende konden we al enige eindspelen uitproberen.
Voor de grap hebben we deze stelling van Cathignol uit 1981 geprobeerd. Niet verwonderlijk is dat het thema "doorbraak"is. Wel verwonderlijk is misschien dat er maar één zet goed is voor wit. Wie ziet welke? Ook hebben we het er nog over gehad hoe deze stelling kan zijn ontstaan en hoeveel zetten daar minimaal voor nodig zijn. En zo was de voorpret reeds groot. Tot vrijdag allemaal.
Pieter

5 opmerkingen:

 1. Hier de nieuwe kampioen van de SGA: http://www.sgaschaken.nl/wp-content/uploads/2015/03/barrybrink.jpg
  Wie herkent de vier ENPS'ers op de foto?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik!! Ik zie de Zeeuw, de indo, de verse jonge ondernemer en de Spanjaard. Die laatste titel is wat twijfelachtig want hij wordt toch meer in nederland gesignaleerd dan in spanje ! Een mooie foto, alleen een beetje jammer dat Barry Brink er op staat. Dat had natuurlijk herr Kohler moeten zijn!

   Verwijderen
 2. Ik ben weer verdwaald! &€@+^%## grrrrrr
  Vergeten over te stappen in Weesp tijdens het voorbereiden van de rondspelen. Nu in Almere. Ben er nu pas 1925

  BeantwoordenVerwijderen