roterende banner

zaterdag 21 maart 2015

ENPS2 en ENPS1, yin en yang

Het geluk van het tweede en het verdriet van het eerste, ze houden elkaar helaas in evenwicht.

Degradatiekandidaat ENPS1 boekte vandaag een nipt verlies tegen de sterke koploper van onze poule, nadat er vele kansen waren op 4-4, wat kan er erger zijn. Om deze traumatische ellende te vergeten wil ik nog even terugblikken op de prestatie van ENPS2 van gisteravond, met een paar foto's en wat overbodige en oppervlakkige bespiegelingen. Opdat we niet vergeten blij te zijn!

Eerst de sokken van Sanne, met vrolijkmakende motieven:

Dan de rest van de outfit, ook zeer representatief:

En hier de vrolijke stelling van Bert tegen oud-ENPS-lid Coen Venema. Het is al duidelijk dat Bert met zwart enthousiast van leer gaat trekken (klik voor groot en helder overzicht):

Jan Velde is 100% ENPS2, maar ook een van de toppers van ENPS1. Hij heeft daar nu 2 uit 3, en speelde steeds met zwart. Hij won van een zwakke speler maar maakte twee keer remise tegen mannen met 2065! Hij scoorde gisteravond ook voor het tweede:

De balans maken we op het eind op, maar na 6 van de 7 ronden kun je zeggen dat het complete team goed meedoet, er zijn geen spelers met een negatieve score:
1    Tom Bottema      (4½/5)
2    Sanne Visser (4½/6)
3    Bert Wijchgel (4½/6)
4    Bas Jonkers (4½/6)
5    Niek Verweij (3½/4)
6    Jan Velde (3 /6)
7    Chiel Reemer (3 /6)
8    Ron Heeneman (3 /6)
9    Arnth van Tuinen (2 /2)
10   Ronald Post (1 /1)

Heerlijk natuurlijk, om een ronde voor het einde al kampioen te zijn. Maar voor degenen die van spanning houden is het een sof. Het lot had juist zo mooi bepaald dat de gedoodverfde nrs 1 en 2 elkaar in de finale zouden ontmoeten. We moeten dus helaas een zinderende ontknoping missen. Wat gaan we dan doen met de laatste speeldag, op donderdag 23 april uit tegen VAS 4? Hoe zullen we dat feestje eens gaan vormgeven?

Ik had voor die laatste wedstrijd oorspronkelijk een tactische opstelling in gedachten, maar dat is niet meer nodig. We kunnen nu iedere line-up kiezen die ons feestelijk lijkt. Bijvoorbeeld op volgorde van TPR, van hoog naar laag, of om lollig te doen andersom? Op leeftijd, ook leuk, van oud naar jong. Of op volgorde van binnenkomst van de spelers in het clubgebouw van VAS?

Ik heb een nóg beter idee. We laten compleet ENPS4 voor ons invallen. Dat is een leuke hoogtestage voor die jongens, een mooie training op een hoger niveau. Bovendien leuk dat ze later kunnen zeggen dat ze in het team zaten dat promoveerde naar de allerhoogste klasse van de hoofdstad van topschaakland Nederland. De basis van ENPS2 kan dan champagne drinkend en sigaren rokend toekijken, ondertussen elkaar op de schouders kloppend en proostend op eigen roem en succes.

... of zijn er nog meer creatieve(re) invullingen te bedenken?

Niek

1 opmerking:

  1. Eeh Niek.. vooral die optie met champagne drinkende en sigaren rokende leden uit de basis van ENPS spreekt me wel aan. Ook als ik wél moet spelen trouwens,

    BeantwoordenVerwijderen