roterende banner

zaterdag 14 maart 2015

Kees Bakker Rapid Kampioen ENPS

Het meest populaire bericht op onze schaakblog is: Kees Bakker rapidkampioen (te zien onderaan de rechterkolom op de internet versie) Waarom? Geen idee het is geen bijzonder bericht of bijzonder leuk verhaal. Een mogelijke verklaring is dat het bericht meerdere keren gelezen moet worden om te geloven dat het zo is. (Donner had een vergelijkbare ervaring met Hans Ree ) Het is nu dus weer gebeurd. Voor het derde jaar op rij is Kees rapid kampioen ENPS. Ik ben benieuwd hoe vaak dit bericht gelezen moet worden voor het cognitief verwerkt kan worden......(ik noem op doktersadvies niet wie de regerend snelschaakkampioen is)

De avond begon overigens bijzonder gezellig, een aangroeiende groep belangstellenden oefenden op de door Aran met zorg uitgekozen eindspelen, die vervolgens op een boeiende manier door hem werden toegelicht. De stellingen waren van Fisher, uit een Argentijns toernooi, alwaar hij 15 uit 17 scoorde. Heel leerzaam en leuk. Na de eindspeltraining drong het langzaam maar zeker tot de leden door dat de laatste ronde van de rapid competitie zou worden gespeeld. Enkele waren zichtbaar teleurgesteld en Steve zag het niet gemaakt en besloot zijn krachten te sparen. Overigens maakte wedstrijdleider Jan de Fries er een mooie avond van. Hoogtepunt van de avond was de partij Roeland - Tom B. In het gelijkwaardig uitziend eindspel trok Roeland aan het langste eind. Roeland was er intens gelukkig mee. Een ander bijzonder fenomeen was de klok van Peter en Mark (zie filmpje).

Overigens was het na afloop nog lang gezellig.

Eindstanden: Lijst en Kruistabel

Forza ENPS
P. Amstelvliet

3 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd Kees! En Piet hoe zat dat nou precies met die klok?!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je moet de klok ondersteboven zetten!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gefeliciteerd Kees ! En nu zaterdag ook vlammen tegen Boven IJ er is iets raars aan de hand daar ( Boven IJ ) Ze spelen thuis tegen HWP en aan bord 4 incasseren ze een N.O hadden ze wel een speler opgesteld hadden ze waarschijnlijk gewonnen nu 4-4 Kan er met mijn pet niet bij !! Je kunt toch de teamcaptain opstellen of snel een speler thuis bellen,bij ENPS kun je bij nood altijd de koffieboy of de broodjessmeerder opstellen t.w Ronald of Bert of de journalist ( Niek ) Nou ja wat mij betreft kunnen ze dat bij ons ook herhalen ( Bert )

    BeantwoordenVerwijderen