roterende banner

zaterdag 21 maart 2015

ENPS 2 naar de promotieklasse

!! Breaking News !!

ENPS 2 wint vrijdagavond 20 maart van Caissa 8 met 6-2. Op dezelfde avond heeft Chaturanga 1 gewonnen van onze concurrent VAS 4 met 5-3.

We zijn daarmee met nog een ronde te gaan al zeker van het kampioenschap en spelen volgend jaar in de promotieklasse van de Amsterdamse bond. Het is voor het eerst dat een tweede team van ENPS zo hoog speelt.

Het is natuurlijk niet zo dat één speler het verschil kan maken in een team van 8 man. Maar het moet gezegd dat de komst van Tom Bottema geen slecht effect heeft gehad. Vorig jaar hadden we nagenoeg hetzelfde team en eindigden we in de middenmoot, zonder individuele uitschieters. Maar dit jaar, mét Tom erbij, en dus een gegarandeerd punt op bord 1, speelden we allemaal één stapje alerter, scherper en zelfverzekerder. Superinvaller Arnth van Tuinen is natuurlijk ook van groot belang geweest, vooral tegen De Wachter. Maar we hebben het toch vooral lekker met z'n allen zelf gedaan. ENPS2 rules! We zijn allemaal toppers en topscorers! Ik ga nu tevreden slapen, morgen volgt een uitgebreider verslag, maar voor nu alvast de partij van gisteravond van het boegbeeld, de stormram van ENPS 2 2014/15, Tom Bottema:

Commentaar Tom: "Ongelooflijk dat 16.. exf4 de beste zet is."
Niek

4 opmerkingen:

  1. Het is helemaar waar ! Tom en Arnth gaven het zetje ! De rest volgde, de cruciale wedstrijd was tegen de Wachter moeilijk moeilijk ! maar ik was tot het bot gemotiveerd ! Ja als deze 2 sterke spelers voor ons willen spelen moeten we vechten tot de "" dood ''" gelukkig wonnen we op het nippertje ! Tom gaf me toen een Boks ( knokkels tegen elkaar ) Hij begreep deze oude zak is ook een vechter, ja zeker ben gewoon een samoerai ! maar om een lang verhaal kort te houden BEDANKT ARNTH EN TOM ( en natuurlijk onze teamcaptain NIEK )

    BeantwoordenVerwijderen
  2. fuck wat ben ik blij een banaan te zien. Gefeliciteerd mannen, herbstmeister, rondes voor het einde kampioen, met overmacht tegenstanders platgooien, het lijkt AJAX 2 wel in z’n goede jaren. Top! Goud! Kanjers!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fantastische prestatie! Ook geweldig dank dat veel partijen (zeker van Tom) ook werden doorgegeven en op de website werden geplaatst. Was een groot plezier om het 2e team te volgen.
    Nu nog zorgen dat ENPS volgend jaar niet met 2 teams in de promotieklasse speelt.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het tweede was onuitstaanbaar goed dit jaar. Heel erg gefeliciteerd mannen! Ook bijzonder dat we volgend jaar dan geen enkel team in de eerste klasse hebben... Nou ja we kunnen niet alles. Volgend jaar een heel sterk derde maken?

    BeantwoordenVerwijderen