roterende banner

zondag 8 februari 2015

We hebben 7-1 gewonnen en het was gezellig

Adriënne en Chiel
Of ik een wedstrijdverslag wilde schrijven, vroeg Niek, nou dat wilde ik wel, maar mijn tegenstander en ik speelden tot onze laatste minuten en hoewel ik af en toe een blik op een ander bord heb geworpen, moet ik toegeven dat mijn kennis over de wedstrijd ENPS 2 - Grasmat 1 zich beperkt tot de volgende zaken: we hebben 7-1 gewonnen en het was een drukke, gezellige ENPS-avond. Eén van die avonden die we nu al bijna gewoon zijn gaan vinden, maar die nog niet zo lang geleden, in een TL-verlicht, betegeld hok utopisch leken.

De tegenstanders waren de vriendelijke mensen, van een naar mijn gevoel verwante club. (Niet lachen, Sanne.) Toen de opstelling bekend werd, bleek ik te zijn gekoppeld aan Adriënne Cramer, die ik kort geleden heb leren kennen in haar rol als toernooileider van de SGA. Dat was dus toevallig. De SGA is namelijk verhuisd van de Wethouder Verheijhal naar Spellokaal Ludo bij Sporthal IJburg. En Spellokaal Ludo is van mij. Sommigen op de club weten dit al, maar Kees bleek het bijvoorbeeld nog niet te weten: ik ben tegenwoordig uitbater van de kantine bij Sporthal IJburg, waarin ik een Spellokaal ben gestart. Twee van de dingen die daar gaan plaatsvinden zijn het komende Persoonlijk Kampioenschap en het Open Veteranenkampioenschap van de SGA. Daarnaast speelt er al een spellenclub, is er een bridgeclub in oprichting en worden er schaaklessen gegeven. Er is ook een website (in ontwikkeling): ludospeelt.org.

Ik speelde ontspannen vrijdagavond. Dat is om niet te zeggen als een slappe krant. Ik zal, ook om de tegenstander eventueel naijlend leed te besparen, me beperken door te zeggen dat de partij in de tijdnoodfase is beslist ten faveure van degene die de rest van de avond hulpeloos probeerde iets slims te doen, maar meerdere malen werd overtroefd. De notatie houdt op waar de computer +15 geeft. Slaan op d6 was het devies, maar in de ongenoteerde schermutselingen die volgden kwam het daar niet van...

Chiel

P.s. Ik schreef hierboven zonet dat de SGA is verhuisd. Maar eigenlijk gáát de SGA verhuizen, en wel komende woensdag 11 februari om 10:00 uur. Als iemand zin en tijd heeft om te helpen met twee of drie kasten met schaakborden en klokken e.d. te verhuizen van Oost naar IJburg, dan kunnen we nog wel één of twee mensen gebruiken!

2 opmerkingen:

  1. We kunnen onze clubgenoot best steunen,door eens op bezoek te komen,mijn nichtje woont op IJburg met 3 jonge kinderen,spelletjesdag op IJburg wemelt het van jonge gezinnen met kinderen goede locatie dus ! Veel succes Chiel en ik zal mijn nichtje bellen ( zij kent bijna iedereen in IJburg )

    BeantwoordenVerwijderen