roterende banner

zaterdag 21 februari 2015

Interne ronde 7 / Een genante overwinning

Niek sprak met betrekking tot zijn partij in Almere over totale ontluistering. Gisteravond overkwam mij iets soortgelijks: Ik was aan het verliezen van Steve en op zoek naar tegenkansen. Eerst leverde een matdreiging mij nog geen tegenaanval op, maar even later verloor hij de dame en gaf meteen verbouwereerd op. De klap was zo hard aangekomen dat ik nauwelijks blij mee kon zijn. En toen wist ik nog niet dat Steve een directe winst had gemist. Maar dat had Peter Nitschke wel gezien. We keken het even na.

Stelling na mijn dertigste zet:
Zwart wint met 30. ... Ld1, maar het ging zo: 30. ... Dg3 31. Kd2, h4 32. Dg5 Lf3 33. Txh4+ 1-0.

Tja, en dan kijk je naar de stand en dan staat hij er weer hoor! Ook dat nog.

Naast ons speelde Duck tegen Tom A. Deze partij had een opmerkelijk begin:
1. d4 f5 2. Lg5 h6 3. Lh4 g5 4. e4 Pf6 5. e5 Pg4 6. h3 en Duck won snel.

Een zwaar gehavend ENPS 3 kreeg een plak slaag van een ijzersterk Pegasus 1. Het stond al 1-1. Victor had maar twee basisspelers tot zijn beschikking en voegde daar 3 spelers van ENPS 4 en 1 van ENPS 5 aan toe. Juist de laatste (Arjen) scoorde een halfje aan bord 1, de rest verloor. Tel het zelf maar op.

Er waren slechts 6 interne partijen. Bert deed niet mee, want hij had het druk in de keuken. Er was een frituur! De thuisblijvers hebben ongelijk gekregen...

Bas

Partijen - Ranglijst - Kruistabel

[NV: Tijdens het verwerken van Bas' stukje kreeg ik ook nog een bijdrage van Pieter in de mailbox!]

Regen, voorjaarsvakantie en het PK. Alle ingrediënten voor een rustige avond. Gelukkig speelde ENPS3 een thuiswedstijd tegen Pegasus. Maar ook daar waren er maar zes wedstijden, want er waren er twee vooruit gespeeld. Het stond 1-1, maar het was een ongelijke strijd. Ze hebben 40 leden, dus waarom speelt hun 1e in de 2e klasse? Er waren nog wel wat spannende partijen, maar alleen Arjen wist remise te houden op bord 1. Eindstand 1.5-6.5.

In de interne waren er 11 spelers en Theo Hendriks was oneven. Duck was triomfantelijk na 11 zetten klaar. Arme Tom A. Andre won ook vrij snel van Laurens. Ik speelde tegen Tom KdeG en verprutste een pion na zet 8 en later nog een. Ik kreeg toch weer kansen, won een pion terug, nog een en kwam een pion voor. Ook dreigde ik nog een loper te winnen en Tom deed het in tijdnood niet goed zodat ik toch kon winnen. Bas speelde tegen Steve, zuchtte zoals gebruikelijk af en toe diep en het was een spannende pot. Bas won en staat nu bovenaan. Mark speelde tegen Peter N en stond lange tijd beter, maar in de aanval kon zijn paard opeens geen kant meer op en verloor hij.

Bert zorgde voor een primeur en kwam met warme hapjes. En daardoor was het toch een heerlijke avond!

Pieter

9 opmerkingen:

  1. Bedankt voor het verslag Bas en gefeliciteerd met je plaats op de ranglijst!

    Ik was ziek, en kon niet komen. Verschrikkelijk, nu heb ik de frituur van Bert gemist.

    En Arjen Wiering speelt op bord 1 remise tegen Hugo Luirink, dat is heel goed, die Lurink heeft een hele hoge Elo. Super Arjen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik schreef dat er maar 5 partijen waren. Zo begonnen we ook. Later kwam Robin aan na lang in de file te hebben gestaan. Hij zei dat hij onvoldoende tijd om tegen Theo te spelen. Ik zag ze wel spelen, maar dacht dat het een oefenpotje was. Kennelijk telt hij toch mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Iemand enig idee wat er met de puntentelling aan de hand is? Voor afwezigheid 110 punten krijgen lijkt me een iets te vorstelijke beloning of wordt er soms naijlend geittereerd of heeft iemand de beginwaardes aangepast?
    Groeten vanuit Pategonie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Meld je aan voor de scheidrechterscursus, thuis op de bank is toch ook niet alles?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Uhm Kees is jouw reactie een antwoord op mijn vraag of een algemene opmerking voor de clubleden?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb niet echt recht van spreken, ik was er niet en ben gen wedstrijdleider, maar hier zit een luchtje aan Peter. De vrijdagmiddag voor aanvang van de 7e ronde kreeg ik een mailtje van Bas. Een stukje uit die mail: "Ik ga vanavond eerst eens de instellingen van de competitie corrigeren, want de stand is niet goed" ... en tja wie staat er aan het eind van die avond bovenaan?!
    Los daarvan zou ik je zeker ook die scheidsrechtercursus aanraden!
    Niek

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dank voor het antwoord Niek, dat snijdt tenminste enig hout.
    En nee het scheidsrechtersvak is niet echt voor mij weggelegd, maar ik neem aan dat er genoeg gegadigden zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dit soort dingen als de instellingen voor een Keizer-competitie leer je niet bij de scheidsrechterscursus, maar bij de cursus indelingsdeskundige. Dat is ook wel een leuke cursus hoor, je leert er bijvoorbeeld ook met de hand een Zwitsers toernooi indelen (zoals bij het Kroegloperstoernooi gebeurt bijvoorbeeld). Voor zover ik weet zijn Bas en de enigen van de club die beide cursussen gedaan hebben trouwens. Dus Bas kan het weten!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Die gedachte had ik ook Sander.
    Overigens heeft Bas me alles haarfijn uitgelegd over de e-mail en zal hij tevens het laatste schoonheidsfoutje a.s. vrijdag herstellen.

    BeantwoordenVerwijderen