roterende banner

vrijdag 6 februari 2015

Forza ENPS, een verslag van VAS 4-Almere 4

Onlangs riep ik op de website van ENPS op tot steun voor Almere 4, een team vol leuke frisse jongens dat het donderdag 5 februari moest opnemen tegen VAS 4 de verpersoonlijking van alle kwaad in klasse 1B van de SGA, anders gezegd de concurrent van ENPS 2 in de strijd om de titel.
De oproep werd niet direct door iedereen begrepen totdat prominent anoniem-lid Herbert Wijchgel schreef:
Scherp ! Wat is die Tom B scherp ! ( moet ook wel als perschef van Tata Steel ) Volgens mij dacht niemand van ENPS hieraan, goed dat die Bottema erbij is ! ( kunnen we wat van leren ! ) Zal morgen ook proberen scherp te zijn en als de rest niet zit te slapen moet het lukken Forza ENPS !
Een dag later kan ik ENPS mededelen: Bert wás scherp en ook de rest heeft niet zitten slapen.

do 05 mrt VAS 4 - Almere 4 3.5 - 4.5

BordThuisUitUitslag
1 Chris van BockelD. de Jong½ - ½
2 Sietske GreeuwK. Vlak0 - 1
3 Marten v.d.VeenH. Heine Makkreel½ - ½
4 Joost van DongenJ. Dielhoff½ - ½
5 Ton KoekkoekA, Kortendijk0 - 1
6 Elco HakvoortH. Drillenburg1 - 0
7 Andy SoestT. Sprong0 - 1
8 Daan SchainkJ. Haspels1 - 0
3.5 - 4.5
Wat direct aan de uitslag opvalt, is dat VAS 4 met plat elo-geweld van de net verschenen 1 februari 2015-lijst geprobeerd heeft de strijd in zijn voordeel te beslissen maar dat dat niet gelukt is. Dielhoff en Heinne Makkreel van Almere 4 speelden tegen tegenstanders met honderden elopunten meer maar... niks aan de hand, soepel remise. Laat de cijfers even rustig op je inwerken. Let ook op de heldenrol die Ton Sprong vertolkte op bord 7.
ENPS 2 moet zich natuurlijk niet rijk rekenen. Wat er qua cijfers veranderd is, is dat we nu bij verder 'normale' uitslagen aan een gelijkspel genoeg hebben in het duel tegen VAS 4 om kampioen te worden.Maar belangrijker is het psychologisch effect van deze uitslag. Vanavond nemen er acht kampioenen plaats achter de borden in de Vredeskerk.

Tom Bottema

2 opmerkingen:

  1. Vanavond mag ENPS2 aantreden tegen het Grasmat1. In maart 2013 speelde ENPS1 ook tegen het Grasmat1 en het werd 7.5-0.5. Ik ben benieuwd of ENPS2 opnieuw kan bewijzen dat ze beter zijn dan ENPS1.

    Verder mijn complimenten voor de overwinning van het 3e, jammer van het 4e en kennelijk hebben we vrienden bij Almere.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het team van Vas bestaat uit louter 1800 + spelers plus een 1900+ speler,Almere heeft geen een 1800 speler hun hoogste elo speler heeft 1786,maar Almere heeft Ton Sprong ( schaaktechnisch wat minder dan Carlsen,maar even fanatiek ) Maar om Sprong en Johan Haspels leuke frisse jongens te noemen,gaat me wat te ver !Beiden zijn uit het Euwe tijdperk en Max noem je toch ook geen leuke frisse jongen ! Almere bestaat uit leuke frisse jongens + fanatieke oudjes ( lijkt mij een betere omschrijving mr de perschef !

    BeantwoordenVerwijderen