roterende banner

maandag 20 mei 2013

Mastenbroek wint kip


Naar aanleiding van het vorige artikel en commentaren ging ik nog wat verder zoeken in het historisch krantenarchief van de Koninklijke Bibliotheek. Wat een geweldige bron is dat zeg. Je kunt de rest van je leven vullen met het lezen van de oude kranten. Dat lezen op zich is al leuk maar het echt bijzondere zit 'm in de zoekfunctie, die gericht onderzoek naar wat dan ook extreem gemakkelijk en leuk maakt.
Ga naar http://kranten.kb.nl/ en vul bijvoorbeeld ENPS in. Alles wat ooit in grote landelijke kranten gepubliceerd is over onze club is met één muisklik terug te vinden. Een waar wonder. Ik vond in 'Het volk', dagblad voor de arbeiderspartij, van 16 januari 1940 het volgende artikeltje. Klaas Mastenbroek won een Kip.

Op 12 april 2008 overleed Klaas. Hij was 68 jaar na het winnen van de kip, in het seizoen 2007/2008, voor de zoveelste keer op weg om kampioen te worden van ENPS. Hij had de eerste competitiehelft al met overmacht gewonnen en was ook de tweede competitiehelft op weg naar de eerste plaats, onder andere door voor de tweede keer dat seizoen  Mark Hecker te verslaan. Mark werd na Klaas' overlijden kampioen dat jaar.

Klaas, een ander waar wonder. Maar wat zou er van die kip terechtgekomen zijn?

Niek

3 opmerkingen:

  1. Odin moest met een oog betalen voor een slok uit de bron der wijsheid, Niek.
    En jij geeft me die zomaar cadeau. Van nu af noem ik je een vriend -ook als je daarop geen prijs stelt :-). Ik heb nog nooit zo'n waardevolle link gekregen.
    Veel dank.
    Ruud

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik sluit mij aan bij de vorig schrijver. In een woord: Geweldig!

    Cheers,
    Kees

    BeantwoordenVerwijderen
  3. nou dat is gemakkelijk vrienden maken :-)

    En ja wat is goed he die link. Internet is geweldig maar is niet zo goed in geschiedenis, ook niet in de geschiedenis van wat ooit op internet zelf is gepubliceerd trouwens. En dan vult dat KB initiatief juist dat gat mooi op. Hopelijk komen er snel nog meer van dat soort sites, google books is natuurlijk ook zoiets: http://books.google.nl/

    Over die kip: ik ging er van uit dat het over 6 levende kippen ging en dat vond ik tamelijk hilarisch. Maar vanacht bedacht ik me dat het waarschijnlijk om 6 geslachte kippen ging, dus het is wel duidelijk wat er van die kip van Klaas terechtgekomen is.

    BeantwoordenVerwijderen