roterende banner

zaterdag 11 mei 2013

Interne ronde 14

Kruistabel na ronde 14: Mark eerste, Peter tweede.
Het had spannend kunnen worden volgende week: de nrs 1 en 2, Mark en Peter in de laatste ronde strijdend om de eerste plaats. Maar dat gaat er helaas niet van komen. Peter zit in Edinburgh volgende week vrijdag, dus Mark zal hoogst waarschijnlijk eerste worden om Peter in de finale van het ENPSkampioenschap (31 mei) alsnog te treffen.

Ik speelde deze ronde tegen Mark, en snel in de opening ging het al mis. Ik verloor een pion maar bereikte toch nog de volgende grappige stelling:
Mark-Niek, Stelling na 15.De3
Zwart heeft een pion minder maar Mark, met wit,  heeft twee geisoleerde dubbelpionnen. Ik dacht dat zwart hier eigenlijk best nog wel goed stond, en Mark dacht daar hetzelfde over. Maar Peter, die aanschoof bij de analyse, geloofde er niks van. De computer geeft hier 0,8 voor wit zei hij. Nounounou, wat denk je wel, dat is wel heel precies geschat vonden wij. Maar thuisgekomen gaf de computer hem groot gelijk. Wat een talent die Peter, op tienden nauwkeurig een computerevaluatie voorspellen!

Verder: Albert speelde verrassend remise tegen Stefan, en het derde speelde extern, maar verloor nipt. Er stond niks meer op het spel overigens.


Niek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten