roterende banner

donderdag 16 mei 2013

ENPS'er wordt Doctor

Vanmiddag werd de ENPS'er Stefan Lehmann tot doctor gepromoveerd. Zonder slag of stoot ging dat overigens niet. Voor een panel van deskundigen (professoren Chemie / Natuurkundigen?) werd onze clubgenoot danig aan de tand gevoeld. Een professor, die hiervoor zelfs uit Nottingham was gekomen, bekritiseerde een B3 parameter uit een formule van het proefschrift. Een professor uit Denemarken bracht Stefan ook in het nauw toen hij perse de naam van een bepaalde vector (het bleek dat het om de overbekende Jones vector ging) moest weten.

Stefan wist de overige vele andere vragen wel moeiteloos te pareren. En uiteindelijk werd, onder het toeziend oog van clubgenoten Tony, Asha en mij, het doctoraat uitgereikt. Ik had zoiets nog nooit meegemaakt het deed me soms denken aan een katholieke processie optocht inclusief een priester met gebedsmolen die voorop liep.

Na afloop volgde nog een BBQ en het bier mocht ook hier rijkelijk vloeien. Stefan gaf ons tot slot ook nog een rondleiding in het lab waar hij de afgelopen jaren heeft gewerkt.


Johan van der Maas




2 opmerkingen:

  1. Na afloop raakte Tony en ik ook aan de praat met wat bleek een oud ENPS 'er te zijn. Een zekere Joost Buis. Hij schaakte tot in de jaren 80 bij ENPS. En hij vertelde dat Klaas Mastenbroek hem de fijne kneepjes van het schaakvak heeft geleerd. Ronald probeert hem nog over te halen om weer lid te worden, vertelde hij. We hebben dan ook nog een snelschaakje gezet en hij was het zeker nog niet verleerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank voor het plaatsen van de foto's van onze jonge doctor, Johan en Niek. Ik was er graag bij geweest maar de goden beschikten anders. We zullen Stefan morgen ook in onze club hulde brengen. http://youtu.be/N09MGuBUj6E
    Schon ist die Jugendzeit.
    Ruud

    BeantwoordenVerwijderen