roterende banner

woensdag 29 mei 2013

De Toppers

Ik heb de externe resultaten in een Excelsheet gezet, en even gesorteerd om er achter te komen wie de echte helden waren achter het meest succesvolle externe ENPS-seizoen ooit. En dit zijn de resultaten:

Om te beginnen ENPS 5. Bijna, het scheelde echt niks, waren ze kampioen geworden. Topscorer werd Sander Schoonderwoerd met 5½ uit 9 (9 zwartpartijen!). Voorzitter Rimme Rypkema deed het met met 5 uit 7 ook goed, hij scoorde een TPR van 1615, dat is bijna 200 punten boven zijn Elo.

Het vierde had dit jaar één echte superman in de gelederen: Albert de Roo. Hij scoorde 7 uit 8, en behaalde een TPR van 1813.

Topscorer van het derde werd Martin Rekelhof, 5 uit 6, en een TPR van 1889. Chiel Reemer deed het iets minder met 4 uit 6, maar bleef ongeslagen. Theo Bakker scoorde ondanks zijn ziekte met 3,5 uit 5 heel goed en behaalde een TPR van bijna 1800.

Meer kampioen dan Ronald Post kan niemand worden denk ik. Dit erelid van ENPS was captain van zowel het eerste als het cupteam, en beide teams werden onder zijn leiding kampioen. Hij speelde zelf mee met ENPS2, en werd in dat kampioensteam topscorer met 4½ uit 5 en een TPR van 2026. Ronald gefeliciteerd, historisch! Sanne Visser kon helaas niet zo vaak, door omstandigheden, maar deed met 4 uit 4 toch een aardige duit in het zakje.

ENPS 1, ook kampioen, onder anderen door Mark Hecker die topscorer van het eerste werd met 6½ uit 7. Vrijdag speelt hij om ons interne kampioenschap tegen een andere topscorer...

..en dat is Peter Hoekstra, die met 3 uit 4 het meeste punten bij elkaar schaakte in het super Cupteam waarmee ENPS dit seizoen grootse geschiedenis schreef.

En dan nu alles door elkaar, alle spelers van alle teams incl invalbeurten op rij gezet:
... goed om te zien dat onze extern wedstrijdleider zelf de topscorerslijst van de club aanvoert!

Als we de lijsten sorteren op TPR dan is de top helemaal gevuld met de succesnummers uit het eerste en het cup-team, beide categorieën worden aangevoerd door Stefan:
Niek

3 opmerkingen:

  1. Erg leuk stukje Niek! Ronald inderdaad met drie teams kampioen geworden, en misschien ook nog wel met z'n bridge-team :-)

    Deze zomer mogen de captains weer de externe kanjer gaan kiezen, dat zal geen makkie worden vrees ik!

    En een klein foutje in je overzicht: ik heb in totaal 8,5 uit 13 gehaald, geen 8,5 uit 11...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb het aangepast Sander!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. leuk stukje en vooral dat Sander 13 keer wist te spelen voor de club. Dat is pas indrukwekkend! En dan te bedenken dat hij ook bij andere teams aanwezig was als team-captain en/of supporter. Petje af

    BeantwoordenVerwijderen