roterende banner

zondag 10 april 2016

Halve finale SGA cup tegen Zukertort

Op de SGA-site staat de indeling van de halve finales:
wo 20 apr Boven IJ - Oosten Toren
vr 22 apr ENPS - Zukertort Amstelveen
Op zich is deze loting jammer, ENPS en Zukertort zijn de sterkere teams van de vier en hadden elkaar beter in de finale kunnen ontmoeten. Ik denk dat ik een voorstel ga indienen voor de ALV van de SGA op 19 mei, waarin ik pleit voor een vooraf vastgesteld knock-out speelschema zoals dat ook bij bijvoorbeeld Wimbledon wordt gebruikt. Dat levert betere paringen op en is ook voor de toeschouwers leuker omdat je gelijk al kunt speculeren over mogelijke toekomstige tegenstanders. En er zijn nog wel wat meer voordelen te bedenken.

Maargoed, we spelen weer tegen Amstelveen dus. Die kwamen we vorig jaar ook tegen in de halve finale, met gunstige afloop.

Het jaar dáárvoor kwamen we ze ook tegen, maar dan in de finale, met minder gunstige afloop.

Een beladen duel dus. Door omstandigheden is het helaas niet mogelijk de match op 1 avond af te werken. Twee partijen worden op 22 apr in de Vredeskerk gespeeld en de twee andere partijen op 15 apr - in de Oranjekerk omdat onze zaal op die dag niet beschikbaar is. Elk nadeel heb z'n voordeel: omdat er dan geen gewone interne-schaakavond is, kan iedereen komen supporten. Dat dat heel gezellig wordt staat al vast, want die bar bij Ronald Post en zijn bridgers is legendarisch. Maar wedstrijdtechnisch is het ook zeer de moeite waard. Op de 15e worden namelijk de borden 1 en 2 gespeeld. Als we die beide winnen zijn we al door.

Niek

PS het adres van de Oranjekerk is de Tweede van der Helststraat 1, dat is vijf minuten lopen vanaf de vredeskerk.

5 opmerkingen:

  1. Wat is de overeenkomst tussen ENPS en Louis van Gaal?
    De enige kans op een prijs dit seizoen is de beker!

    Dat wordt spandoeken maken....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. uhm moeten we Niek dan vergelijken met Louis? En Tom de Rooney en Aran de Felliani van Enps?

      Verwijderen
    2. Niek kan je niet vergelijken met Louis ,Louis slaat alleen maar wartaal uit en maakt met iedereen ruzie Niek Verwey is alles behalve dat ! Tom vergelijken met Rooney ! Ja want Rooney is zeer solidair en zal iemand niet afvallen ,Aran vergelijken met Felliani Ja want het zijn allebei gevoelige geniale gekken Het enige verschil is hun bankrekening Wie je wel met Louis kan vergelijken is die Bert W ,Heeft ook nog nooit een verstandig woord gesproken bazelt maar wat en maakt met iedereen ruzie zijn enige vriend is die buurtbewoner Jeroen van den Berg nou dan weet je het wel

      Verwijderen
  2. Reacties
    1. Ai Tom. Felliani scoorde wel maar Rooney niet!!

      Verwijderen