roterende banner

zaterdag 16 april 2016

Gunstige tussenstand halve finale SGA-cup

  ENPS         - Zukertort    1½ - ½
1 Bottema (z) - Harmsen ½ - ½
2 Hoekstra (w) - Schilstra 1 - 0
3 ... - ...
4 ... - ...
Gastheer Post en wedstrijdleider Jonkers kijken toe.
Je mag een huid niet verkopen voordat etc.. maar toch, we hebben een geweldige stap in de goede richting gezet. Twee vooruitgespeelde partijen voor de halve finale van de SGA-Cup tegen het sterke Zukertort hebben ons 1½ punt opgeleverd. Dat is helemaal gunstig omdat deze punten op de hogere borden zijn gescoord. In de SGA cup tellen punten behaald aan hogere borden zwaarder dan die op lagere. Zukertort moet volgende week, als de borden 3 en 4 op het programma staan, dus 2 uit 2 scoren als zij de finale willen halen. Dat zal heel lastig worden voor ze, maar uitgesloten is het zeker niet, Zukertort heeft nog een paar hele sterke spelers met hoge Elos achter de hand (wíj ook natuurlijk...) Maak zelf de spannende ontknoping mee op de club, op vrijdag 22 april.

Tom zit nu in het vliegtuig richting VS, zijn partij komt misschien later nog, maar Peter heeft zijn partij voor ons al wel geanalyseerd. Hij speelde tegen de 18 jarige Schilstra, die nog een lage Elo achter zijn naam heeft maar dat zal snel veranderen. Hij zal virtueel 2000+ hebben, en hij heeft al enkele spelers van rond de 2200 over de knie gelegd. Zie bijvoorbeeld zijn vorige SGA-cupwedstrijd. Voor véél foto's en chronologisch commentaar, zie het twitterverslag hiernaast.
Niek


UPDATE ZONDAGMORGEN 17/4
PS voor Bert: Hieronder de ratingontwikkeling van Laurens Schilstra

4 opmerkingen:

  1. Lachen met die Niek! 2 jaar geleden schreef je precies hetzelfde A,Veen 4-ENPS 2 .Bert speelde tegen een scholier de 16 jarige Laurens die een lage elo heeft van 1775 maar virtueel hebben die jonge jongens een hogere rating Nu heeft Schilstra 1835 dus maar 60 elopunten meer in 2 jaar Wel een goede prestatie van Laurens om Tigran te verslaan nog wel met de Caro-Kan !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Herstel hij heeft nu 1988 dus gaat wel de goede kant op Bert!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als je hem gaat opzoeken op SGA prom klasse en SGA cup staat er vandaag 1835 bij zijn naam ,daar ga ik dan vanuit,maar 1835 is echt te laag 1988 komt meer in de buurt Want schaken kan het kreng wel al kon ie 2 jaar geleden niet winnen van die stomdronken Bert W

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Tja Bert je moet ook niet bij de SGA gaan kijken. Die staan nu eenmaal niet bekend om hun snelheid en snelle updates. Je kan het beste bij de KNSB kijken naar de schaakratings van feb 2016 ipv de ratings van 1 augustus 2015 zoals de SGA doet!!

    BeantwoordenVerwijderen