roterende banner

zaterdag 11 april 2015

Verslag ronde 12 en cupwedstrijd van Steve

Het was weer een drukke en gezellige avond.

Het vierde teamspeelde een derby tegen EsPion en verloor helaas. Ik heb er weinig van gezien, misschien komt er nog een verslag van.

Het cupteam speelde de halve finale van de SGA beker competitie tegen Zukertort Amstelveen en won!

Bord 1: Tom B en jeugdtalent Laurens Schilstra speelden de eerste 20 zetten of zo in razend tempo en kwamen in een eindspel met twee torens, een paard en pionnen aan beide vleugels voor allebei. De stelling was gelijk toen kon Tom van een foute pionzet van Laurens profiteren. Tom won een pion en de partij.

Op bord 2 speelde Arnth met wit tegen Willem Moene. Arnth had naar mijn inzicht de hele partij een plusje. Zijn tegenstander had een zwakke pion op b7 en stond onder druk, Arnth won in het eindspel.

Bord 3: Symmetrische Engelse opening tussen Jan Velde en Nico Louter, een sterke speler die ik een paar jaren geleden een partij tegen Grootmeester Stuart Conquest zag winnen in een wedstrijd tegen de Laurierboom, voor wie ik destijds speelde. In het middenspel leken de dubbele pionnen van Jan op d6 en d4 een beetje zwak en zijn tegenstander had het initiatief. Later wordt de stelling heel tactisch, beide spelers hadden een gevaarlijke vrije pion op de zevende rij en er waren nog best veel stukken op het bord. Het is remise geworden, ik weet zelf niet of er winstkansen zijn gemist.

Bord 4: Sanne offerde een pion op e4 vlak na een Catalaanse-achtig opening met wit tegen Ridens Bolhuis. Het idee was goed maar het pakte niet goed uit. Na de partij heeft Sanne de partij met een engine geanalyseerd en het offer was correct. Helaas verrekende Sanne zich. Hij zag een combinatie over het hoofd, verloor materiaal en moest opgeven.

Het eindresultaat is dus 2,5 -1,5 voor ENPS,  wij zijn door naar de finale, gefeliciteerd mannen!

De interne competitie:

Laurens en Leo waren als eerste klaar, ik heb hun partij niet gezien en ik weet de uitslag ook niet.

“Daar was ik al bang voor, f#ck!”. De quote van de avond. Dit is Johan's reactie toen hij terug kwam zitten nadat Aranzijn 11de zet had uitgevoerd. Johan heeft een moeilijke avond gehad. “Ik kan niet tot rust komen” zei hij zelf. Hij was duidelijk niet tevreden over zijn stelling maar ik dacht dat het toch meeviel. Aran met zwart had wel een lastige pion op e3 geschoven, de vraag was of Johan hem kon vangen of tegenspel kon creëren. Het kon niet, Aran won.

Daan won verrassend van Mark. Ik weet niet precies wat is gebeurd maar Daan stond op een gegeven moment een volle stuk voor en won in het eindpel met minder dan een minute op zijn klok.

De Snake Benoni ontsaat na 1.d4 Pf6 2.c4 c5 3.d5 e6 4.Pc3 exd5 5.cxd5 Ld6!? Dit is wat Arjen speelde tegen mij (Steve). Een idee van Ld6 is de loper te manoeuvreren na a5 via c7. Dat gebeurde echter niet, deze loper is een slechte loper geworden en ik won hem zelf in het eindspel, toen gaf Arjen op.

Bas won vrij soepel van Peter N, die niet echt in vorm was. Bas had wit dus de partij begon met 1.c4. Peter verdedigde met en hedgehog systeem. De witte lopers zijn vroeg geruild en Bas had een veel betere controle over de witte velden en stond positioneel erg goed. Ik heb niet gezien hoe de partij precies afliep.

Ron H tegen Ron van L. Het ging snel mis voor Ron van L met zwart. Hij speelde de opening onnauwkeurig en wordt afgestraft door Ron H. Na zet 12 al was de zwarte stelling niet meer te redden en Ron van L.'s beruchte wapen, namelijk de partij mondeling becommantariëren tijdens de partij, hielp ook niet.

De tweede verrassing van de avond was Niektegen Peter H. Niek had wit, de partij begon met  1.e4 d5 , Peter rokeerde niet, dacht een stuk tijdelijk te offeren maar zag hem nooit terug en Niek won op een mooie manier.

De allerlaatste partij van de avond was Pieter O - Theo B. Er wordt weinig stukken geruild en lang nagedacht in deze partij. Beide spelers rokeerden lang en Pieter stond dacht ik beter vooral dankzij gevaarlijke geavanceerde pionnen aan de koningsvleugel. De partij wordt uiteindelijk in een wederzijdse tijdnood beslist, Pieter trok aan het langste eind.

Verder zag ik ook vanavond barkeeper / kok Bert (bedankt voor de hapjes!), Kees (hij moest vroeg weg), teamleider/bridger Ronald, Sander uit Spanje, Paul (vriend van Tom B en Niek), Amstelveense supporters Dirk Goes en Eric Rosendaal.

Tot volgende week,
Steve

1 opmerking:

  1. Geweldig verslag Steve, bedankt! Score Bas-ENPS1 is nu 8-1 dit jaar. Nog drie ronden te gaan. Zet hem op Bas, ga voor de 11-1!

    BeantwoordenVerwijderen