roterende banner

zondag 19 april 2015

Stefan Lehmann kampioen St Charles

Twee jaar geleden verliet de pas gepromoveerde natuurkundige en ENPS-topschaker Stefan Lehmann ons om zijn wetenschappelijke carrière in Chicago voort te zetten. Een aderlating, want met zijn komst in begin 2012 waren we naast een sterke speler ook een bijzonder vrolijke en gezellige gast rijker. In de korte periode dat Stefan bij ons lid was werd met hem ondermeer de SGA-cup voor het eerst veroverd en promoveerde het eerste naar de promotieklasse. Lees hier nog maar eens na wat zijn inbreng was in dat topseizoen. Maar we hoefden ons geen zorgen te maken, want het zou maar tijdelijk zijn. De tijd vliegt, in juli komt Stefan al weer terug naar Nederland. En hij is van plan volgend seizoen voor ons eerste te gaan spelen, tenminste, als hij niet wéér een baan in een ver buitenland krijgt aangeboden. Het is nog niet 100% zeker dus, maar laten we hopen dat hij gewoon werk in Amsterdam vindt. Hij stuurde ons de volgende mail en partij.

Hi Niek,
wat is de website van ENPS toch goed, leuk en up-to-date. Vermaak me altijd als ik de website bekijk. Goed werk! Net als met het 2e team en het bekerteam. Nu hopen dat het eerste in de KNSB kan blijven. Duimen drukken en het twitterverslag volgen (als het mag en tactisch handig is) a.s. zaterdag.
Ik ben bij mijn club in St Charles clubkampioen geworden. Heb de laatste en beste partij bijgevoegd als PGN en wat meer uitleg en een foto in het word-document. 3-5 July doe ik mee aan het world open (http://www.chesstour.com/wo15.htm). Inschrijfgeld: $300 dollar, maar eerste prijs in elke sectie is dan ook $12.000. Moet toch minimaal 1 zo'n groot toernooi spelen zolang ik hier ben. Groeten uit Chicago,
Stefan


Lehmann,Carl Stefan - Marshall,James A
Laatste ronde van het (open) clubkampioenschap: een zwitsers systeem tussen 18 spelers waarvan er 3 echt aansprak konden maken op het kampioenschap. James Marshall (plm 2075-2100), Jeff Wiewel (plm 2050) en ikzelf (plm 1950 - 2100: ben lekker aan het jojo-en hier in de VS).
James stond op 3 uit 3 en ik op 2.5/3 door een bye in ronde 3 en Jeff op 2/3. Ik moest dus winnen om clubkampioen te worden.
Met snelschaken pak ik 7 uit 10 tegen hem, in normale partijen is hij minimaal even goed. Vooral in openingstheorie is hij beter.
Speeltempo: 90 minuten voor alles en 5 sec delay/move (delay betekent dat de klok 5 seconden stilstaat aan het begin van de zet. Je krjgt er geen tijd bij als je binnen 5 seconden een zet doet, maar het helpt in tijdsnood om zetten te doen.

5 opmerkingen:

  1. Prachtig ! En mooi zo,n resultaat ! Nog mooier als hij volgend jaar weer voor ENPS gaat spelen ! Wat Stefan zei is eigenlijk zo ,de ENPS website steekt er met vlag en wimpel uit t.o andere websites.maar dit ligt totaal aan Niek,de andere webmasters ontbreekt het aan fanatisme en energie zelden zo,n bevlogen gozer gezien ! Mister ENPS het is toch Niek en niemand anders !!!!!!!!!!!!! (anoniem maar weer niet echt anoniem )

    BeantwoordenVerwijderen
  2. gefeliciteerd! met een mooie overwinning.
    Kees

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goed gespeeld Stefan, we zien je volgend jaar graag weer terug bij ENPS.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk als je weer bij ons komt Stefan en gefeliciteerd met je kampioenschap. Maar ik vind wel dat zwart een paar rare zetten deed.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoop toch het soms zelf uit te lokken door zelf door de bekende wegen te ontwijken, dan moet iedereen zelf nadenken en nieuwe plannen te maken. Kost dan toch meer energie en moeite. Maar de grotere blunders moet je gewoon dankbaar aannemen

    BeantwoordenVerwijderen