roterende banner

zondag 26 april 2015

Interne ronde 13

Na de 13e ronde hebben we een nieuwe lijstaanvoerder. Dit gaat lijken op de eerste competitiehelft, toen Steve op de valreep Arnth passeerde. Nu is Steve met de finish in zicht Tom voorbij gegaan.
Er zijn nog twee rondes te gaan.
Verder is er een opmerkelijke opmars van de mannen van het vijfde. Arjen Wiering is dan wel door kampioen Peter Hoekstra uit de top tien weggespeeld, maar Dirk de Graaff staat op 5 en, ik vind het heel knap van hem, Tom Anthonie op 10.

Partijen - Ranglijst - Scores per speler - Kruistabel

11 opmerkingen:

  1. Wordt nog aardig spannend wie er zich voor de eerste 2 teams zullen gaan plaatsen. Als Stefan terug komt en nog een andere speler van 1900 plus zich aansluit komen we op 19 1800 plus spelers waarvan nummer 19 (Bas) zich reeds heeft geplaatst voor het tweede. Voor nummers 18 t/m 16 op deze lijst (Jan, Niek, Pieter) wordt het de laatste weken vechten om zich te plaatsen voor team 2. Ofwel via de interne ofwel via ratingwinst de komende maanden? Telt de augustusratinglijst als criterium of geldt de komende lijst van mei als uitgangspunt?
    Het zal intern in ieder geval een heel gevecht worden voor de genoemde heren. Niet op komen dagen kan wel eens demotie naar het 3e betekenen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Herstel Bas staat 18e qua elo (inclusief Stefan en mogelijk nieuwe aanwinst)

      Verwijderen
    2. Peter, denk alsjeblieft niet dat je de teamindeling kunt uittekenen aan de hand van een ratinglijst. Iedere reElo weet dat ratings een foutmarge hebben. Een klein verschil is simpelweg irrelevant. Het zou dom en kortzichtig zijn om je blind te staren op die cijfertjes. Alsof het om onbekende spelers gaat. Alsof speelsterkte precies in een getal te vatten is. Alsof andere factoren geen rol mogen spelen. Gun mij en onze teamcaptains alsjeblieft wat speelruimte. Ik probeer naar eer en geweten iedereen zoveel mogelijk op de juiste plaats te zetten. Soms is helaas een stoelendans nodig.

      Verwijderen
    3. Ik teken hem niet uit. Ik constateer slechts dat het voor de kritieke plaatsen wel eens handig kan zijn om je gewoon te plaatsen voor een team via de interne en dus op komen dagen op de interne.
      Ratings zijn slechts een handvat en ook niet altijd even betrouwbaar, maar ik denk wel dat een verschil van >30 of >40 ratingpunten wel iets zegt over speelsterkte. Het plaatsen via de interne is wat mij betreft altijd het uitgangspunt, maar ik heb geen idee hoe dat precies zit bij ENPS.

      Verwijderen
    4. Net wat Bas zegt, in goed overleg, met de plaatsingsregels in de hand én met het juiste ENPS-gevoel bepalen de captains en de extern wedstrijleider gezamenlijk de teamsamenstellingen. Daar wordt een zomeravond lang intensief over vergaderd. De captains bereiden zich goed voor en verdedigen hun eigen teambelangen maar individuele wensen spelen ook een rol. Van menig speler worden vooraf uitgebreid de wensen aangehoord en wanneer redelijk, en mogelijk, meegenomen.
      Pieter heeft de plaatsingsregels vast vastgelegd in de statuten. Maar ze zijn, uit mijn hoofd, dus als ik mij niet vergis, als volgt. Voor beide competitiehelften geldt dat van de eindstand de eerste twee zich plaatsen voor het eerste en daarna gaat het per groepjes van drie. Voor de eindstand van dec. 2014 wordt dat dan:
      Geplaatst voor het eerste:
      1 Steve Michel
      2 Arnth van Tuinen
      tweede:
      3 Bas Jonkers
      4 Tom Bottema
      5 Kees Bakker
      derde:
      6 Jan Velde
      7 Peter Nitschke
      8 Niek Verweij
      vierde:
      9 Pieter Oldenhove
      10 Ron Heeneman
      11 Chiel Reemer
      vijfde:
      12 Ailko van der Veen
      13 Mark Hecker
      14 Erik van Rijkom
      NB: Je mag van je plaatsing gebruik maken, maar het is geen verplichting.

      Verwijderen
  2. Ik ben nog in de race voor bord acht van het eerste!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hmm, misschien wel een vijfde achttal of zelfs een heel zesde team is wellicht mogelijk...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Teamindeling eerste en tweede hangt deze keer ook af van doelstelling ENPS.
    Mogelijke doelen:
    kampioen en handhaven - kampioen en desnoods degraderen - allebei handhaven in promotieklasse.
    Voor laatste doel zijn de plaatsingsregels natuurlijk niet voor ontworpen. Maar dat kan het doel zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. http://www.caissa-amsterdam.nl/caissa-post/massa-degradatie-uit-de-knsb/

    altijd leuk om te weten

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Lees net op de site van Zevenaar dat ze het vervelend vonden 2 x Rotterdam en 1 x Amsterdam uit,was het niet handiger geweest om ze voor te stellen onze thuiswedstrijd om te ruilen voor een uitwedstrijd ? ( dat we UIT 10 x beter zijn dan thuis hoeven we ze niet aan hun neus te hangen ! ) volgende keer dit soort aspecten nader bekijken !

    BeantwoordenVerwijderen