roterende banner

dinsdag 21 april 2015

Hét weekend

Het seizoen nadert zijn climax. Komend weekend gebeurt er echt van alles. Arme Willem A, zijn Koningsdag zal er schril bij afsteken.

Ons weekend begint op donderdag de 23e. Gaat het roemruchte tweede, mét champagne op, ook winnen van de sterke nummer twee uit klasse 1B, namelijk VAS4? Komt allemaal kijken en beleef het mee in Het Cygnus Gymnasium, op de hoek Vrolikstraat/Wibautstraat, in een rijksmonument met de bijnaam 'het Schip' (rechts).
Het zal nog lang onrustig blijven in de binnenstad, ik hoop dat burgemeester van der Laan een draaiboek klaar heeft liggen om de feestende fans in toom te houden.
Op dezelfde avond, elders in de Amsterdam, wordt de halve finale van de SGA-cup gespeeld. Gaat favoriet Amsterdam West winnen? Of stunt ES-Pion (de club die in de jaren '80 is afgesplitst van ENPS) en wordt die onze tegenstander in de finale? Ik ben benieuwd.

Dan vrijdag de 24e: ENPS3 moet winnen in hun laatste-ronde wedstrijd. De kans is namelijk aanwezig dat door een versterkte degradatie tóch de onderste twee degraderen in de 2e klasse. De strijd is dus nog niet gestreden. Daarnaast is in de interne de spanning om te snijden. Oud-kampioen Steve Michel is vast van plan de ambitieuze en gretige Bottema een spaak in het wiel te steken. Gaat het hem lukken?

Maar wat er zaterdag de 25e op stapel staat overtreft alles. In een weergaloze thriller gaat ENPS vechten voor behoud in de landelijke competitie. We zitten in een echte poule des doods, de verschillen op de ranglijst zijn klein, de toekomstige degradanten zullen maarliefst 5, 6 of zelfs 7 matchpunten hebben. Onze onvermoeibare supporters kunnen ook dit allemaal van dichtbij meemaken, want we spelen deze wedstrijd thuis. Ik heb vol vertrouwen in onze mannen!

Niek

5 opmerkingen:

  1. de testosteron spat er vanaf!
    forza ENPS!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vrees het bier ook , de komende dagen. Als dat maar goed gaat.

      Verwijderen
  2. Nee nee, niet het bier, dat is het nou juist. Champagne's, Cava's (Bert!), cremants, methodes en desnoods proseco's.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bah ! Bier ! Geef mij maar een koppie thee ! Bert

      Verwijderen
  3. Verder: het Grasmat heeft tegen Chaturanga gestunt (5-3). Als we winnen, worden we kampioen met 6 punten voorsprong. Toch wel een uitdaging!

    BeantwoordenVerwijderen