roterende banner

vrijdag 22 januari 2016

De partij van Pieter tegen VAS3

Vorige week won ik dus eindelijk een partij in de promotieklasse en mede daardoor behaald ENPS2 ook zijn eerste overwinning. De partij was interessant en ik heb in alle fases beter gestaan. Na de opening kon ik proberen aan te vallen, maar de eerste keer leverde dat niets concreets op, anders dan een betere stelling. Daarna opende ik met 23. b4 een tweede front en hierdoor kwam ik een pion voor te staan, al was 28. Pxd7 beter dan het gespeelde bxc6, omdat dan de pion op d4 behouden kon blijven nadat ik een keer Te5 had gespeeld. In het laten promoveren van de pion werd het na 38..... Kf6 nog lastig, maar ik vond 39. Pe7 mooi gevonden. In het eindspel met een paard meer was het nog link op de a-lijn, maar ik wist het goed onder controle te houden en had diverse malen schaakjes voorbereid om zijn pion te pakken. (Pieter)

2 opmerkingen:

  1. De Aljechin ! Wonderlijk zie je bijna nooit meer ,alleen oude bokken spelen het nog w.o Van Bockel,die 1837 is toch niet zijn geboortejaar ? Nee hoor Pieter blij dat je gewonnen hebt ! Is dit jouw ommekeer en die van E 2 ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. YES yes ! Ik volg alleen de partijen van Miquoel Admiraal,hij was mijn eerste tegenstander bij het Amsterdamse snelschaaktoernooi,zeer sympathiek persoon Vandaag gewonnen !tegen sevian of zo,gun het die gozer wel

    BeantwoordenVerwijderen