roterende banner

maandag 31 oktober 2016

Vooruitblik externe competitie

Nadat elk van onze teams een keer in actie is gekomen, staan ze er allemaal goed voor. Laten we eens bekijken wat de kansen zijn dit seizoen:

ENPS 1 heeft in de promotieklasse vooral concurrentie van Caissa 6. Het belooft een spannende strijd te worden tussen deze teams die vorig seizoen 2e en 3e werden. Helaas is de onderlinge ontmoeting aanstaande vrijdag al, en helaas ben ik er niet bij. De Amstel 1 en De Raadsheer 1 zijn gevaarlijke outsiders. ENPS 1 heeft het voordeel dat het De Raadsheer 1 al verslagen heeft. Vorig seizoen had ENPS 1 zo ongeveer met elk team moeite, maar nu is het veel beter begonnen!

ENPS 2 behoort in de eerste klasse eveneens op papier tot de twee sterkste teams. Het speelt tegen vier 1e teams, die weliswaar de sterkste spelers uit de afdeling bevatten, maar vooral ook vrij zwak zijn in de breedte en daardoor vermoedelijk wisselvallig zullen presteren. Belangrijkste tegenstander is volgens mij Amsterdam West 3. Het werd vorig seizoen al 2e. Amsterdam West 2 is aan het huishouden in de andere eerste klasse. De andere teams zijn net iets minder sterk en erg aan elkaar gewaagd. Hopelijk verdelen ze de punten onderling. ENPS 2 is moeizaam begonnen, maar de tegenstander (Het Grasmat) kwam vorig seizoen ook al verrassend sterk voor de dag.

ENPS 3 is in de tweede klasse begonnen met een grote zege op het zwakke Almere, maar mag niet tot de favorieten gerekend worden. Een plaats bij de beste vier is alleszins mogelijk.  VAS 4 en Amsterdam West 4 ogen niettemin duidelijk sterker, evenals WSC (Weesp) 1, dat ook weer een smalle selectie heeft.

ENPS 4 lijkt mij de favoriet in de derde klasse. De sterkste tegenstander is het kleine ZZ, dat al is verslagen door ENPS 4. Oosten Toren 3 is wel een zeer gevaarlijke tegenstander, dat is begonnen met twee jeugdspelers op de onderste borden. Hun ratings zijn 1800 en 800. Vermoedelijk ligt hun gemiddelde speelsterkte een stuk hoger, en we spelen pas in mei tegen hen!

ENPS 5 moet aan de bak met 9 wedstrijden. Vorig seizoen vielen de resultaten mij erg tegen, en die lijn trokken ze nog door met een onnodig verlies tegen Pegasus 3. Eerherstel was er met een zege op Espion 4, afgetekend nog wel. Dit onvoorspelbare team gaat ongetwijfeld nog wedstrijden winnen, maar ik heb van tevoren geen idee welke. Elke keer weer kan er van alles gebeuren, en geen enkele tegenstander is bij voorbaat te sterk.

Tenslotte is er nog het bekerteam, dat de titel van bekerhouder weer wil prolongeren. Vorig seizoen werd het 4-0 in de finale, maar dat wil niet zeggen dat alle andere clubs voor spek en bonen meedoen! Niettemin hoeven wat ons betreft  de sterkste teams niet voortijdig uitgeschakeld worden, want wij zijn voor niemand bang.

Forza ENPS!

Bas

9 opmerkingen:

  1. het een mooie start, dank voor de vooruit blikken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heldere analyse Bas, het gaat een mooi en spannend jaar worden! Hopelijk kan ik mijn steentje ook nog komen bijdragen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. geweldig leuk als je weer langs komt!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Perfect. Weer een lekker stuk op de blog.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Als die blaka blaka kel nou ook meedoet is E 4 helemaal favoriet .E 4 elo 1622 ZZ elo 1613 de rest van de teams 1500 of zelfs daaronder ( wie die blaka kel is ? zoek dat maar zelf uit !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Voor het woord neger is de Surinamer allergisch blaka staat voor zwart en kel is kerel (spreek uit kil )Nou weet ik wel dat het drukke tijden zijn voor Tony ,de hele maand december zwarte piet spelen gaat je ook niet in de kouwe kleren zitten maar met Tony is E4 helemaal favoriet amen !

      Verwijderen
  6. Bert toch, verklap je nu ons geheime wapen? De man over wie gezegd werd: "Ik heb nog nooit van zo'n slechte speler verloren!" Want dat gebeurt!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. We speelden eens tegen de Wachter (uit)komt die ne..sorry Surinamer 5 minuten voor tijd aankakken ,hij keek zijn tegenstander even kritisch aan en 10 minuten later konden we het eerste winstpunt bijschrijven.Kijk dat ie niet kan schaken weet ik ook wel maar psychologisch is ie ijzersterk

    BeantwoordenVerwijderen