roterende banner

maandag 28 september 2015

Masterclass van een Grootmeester!

De eerste van de inmiddels traditionele serie schaaklessen aan het begin van het seizoen belooft een bijzondere te worden. Deze wordt namelijk gegeven door een Nederlandse Grootmeester! Jawel! Dat is dus ook onmisbare kost voor de spelers van het 1e en 2e die kort daarna de degens zullen kruisen!

Het blijft nog even geheim wie het is. Misschien dat donderdag op deze site nog een tipje van de sluier wordt opgelicht. Ondertussen kan er aan de hand van onderstaande lijst alvast gespeculeerd worden over wie het hier gaat:

Chiel

22 opmerkingen:

 1. Leuk Chiel, ik ga er bij zijn!
  Ik zet in op Giri.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben erbij (1900 uur aanvang?) Ik gok op Paul

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij heeft deze grootmeester enige binding met schaakvereniging Heerhugowaard.Die Hoekstra probeert ons op het verkeerde been te zetten !

   Verwijderen
 3. Karel is er volgens mij wel voor te porren

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kom ook, ik denk dat Hans Ree de mistery guest is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Is dit de nieuwe selectie van bondscoach Danny Blind voor het a.s duel tegen Kazachstan ? Verrassend ken er geen 1 van ! ( een voetballiefhebber )

  BeantwoordenVerwijderen
 6. gvd, wat een club! Timman lijkt me een goede kans maken....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Op basis van logica denkt Suzanne Dimitri Reinderman en ik heb de opties teruggebracht tot Friso Nijboer, Paul van der Sterren en Karel van der Weide.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het vierde zoekt nog een sterke grootmeester , misschien wil ie meedoen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tenzij de zus van de buurman van Chiel natuurlijk de ex-vriendin van de broer van David Klein is. Dat zou de zaak veranderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. P.S ! Vergeten jullie morgen niet het ENPS bord buiten te zetten,anders weten de spelers van E 1 de weg niet meer,ik zelf kom wat later om de overwinning van E 2 te vieren ! Bert

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ok, ik heb er even over nagedacht en heb de volgende aanwijzingen omtrent de indentiteit van de nog-niet-nader-te-noemen grootmeester verzonnen: de persoon in kwestie is genoemd in bovenstaande comments, het is niet Karel van der Weide en Danny Blind heeft waarschijnlijk nog nooit van hem gehoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ik wordt gek van de spanning; toch Paul?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Danny Blind en Paul van der Sterren beleefden gelijk hun top. Het kan bijna niet anders dat Danny een keer per ongeluk Telesport op de verkeerde pagina opensloeg en een kop als Van der Sterren plaatst zich voor WK-cyclus las of zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Timman en Nijboer vallen daarom ook af, en eigenlijk Reinderman ook. David Klein is nu topfavoriet bij de bookies.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Die zus van de buurman van Chiel, zég! Wat is de wereld toch klein (woordspeling, leuk!)!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Een goed artikel over David Klein staat op schaaksite.nl met in de comments leuke nederlandse-GM-statistieken.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Volgens Chiel wordt de schaakles ook nog eens heel erg leuk. Het wordt een topavond, waarbij ENPS1-ENPS2 misschien alleen maar het bijgerecht is....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah die Chiel weet meer dan wij ! maar E 1-E2 bijgerecht denk het niet ! De gedegradeerde E 1 spelers t,w Kees,Mark,Pieter,Eric willen bewijzen dat vorig seizoen een incident was en de "" Echte "" E 2 spelers willen bewijzen dat ze in E 1 horen ! Sanne ( hij vooral ) Jan, Chiel ,Ron zijn tot het bot gemotiveerd en dan heeft E 2 de kampioen van de Chicaco chess club er nog bij ! Dat wordt billenknijpen voor E 1

   Verwijderen
  2. Bert, ik vertrouw er op dat de besten gaan winnen, we zullen zien! David Klein (of wie dan ook) mag ook zeer vereerd zijn, een van zijn voorgangers was niemand minder dan Max Euwe. Ergens eind jaren dertig was de oud-wereldkampioen een van de docenten van ENPS, de Eerste Nederlandse Populaire Schaakschool. Ik kijk er enorm naar uit ... wat een avond, dat gaan we nooit meer vergeten. En dan nog met billenknijpen ook, wat een feest!

   Verwijderen