roterende banner

zaterdag 26 september 2015

Interne ronde 4

Partijen - Ranglijst - Kruistabel

Ik mocht tegen Kees. Captain van ENPS1 vs. Captain van ENPS2. Lang was ik een vaste klant van Kees. +3, +5, het maakte niet uit, ik verloor het eindspel sowieso. Dat is aan het kantelen, want vorige keer won ik ook. Hmmm, dat smaakt naar meer.

de stelling na 5 ... Lxf2
De eerste 15 zetten was er nog niks aan de hand, en Kees liep vrolijk en energiek rond. "Dit is de prelude van volgende week!" vertelde hij de omstanders. Het was ook niet heel best voor mij, een heel vroeg optimistisch 5. ... Lxf2 pakte minder goed uit dan gehoopt. Maar Kees verloor zijn greep op de stelling door 18. Pe6? Die zet was precies wat ik nodig had, mijn stukken konden eindelijk uitbreken. Ik maakte nog een foutje (25. ... Tf6? waar 25. ... Te2! gelijk uit is) maar het slot was toch nog wel heel vermakelijk.

Ik kijk uit naar volgende week, komt dat zien, de prelude is voorbij, het echte ENPS1 - ENPS2 spektakel kan losbarsten!!


Niek

5 opmerkingen:

  1. lekkere vechtpartij. als dit de voorbode is voor volgende week, vrees ik voor het voortbestaan de vereniging.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie pot! Ik zie alleen niet waarom 25. ... Te2 uit is, wat is er mis met 26. Pxe2? Ik moet wel bekennen dat ik al vijf maanden nauwelijks geschaakt heb...

    Eerste ronde KNSB-cup trouwens thuis tegen Fischer Z zie ik, leuk!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Schaam je niet Sander, ik had het dus ook gemist en ik had gisteravond nog maar 6 dagen niet geschaakt. Kees zag het wel en zei achteraf: toen je Te2 miste wist ik dat ik ging winnen... gelukkig klopte dat niet maar de variant wel:
      Na 25... Te2 26. Pxe2 fxe2+ 27. Ke1 Dxh4 (of Dg1+) gaat de witte toren op f2 eraf

      Verwijderen
  3. Goed gedaan Niek, het was een leuke partij. Hopelijk volgende week nog veel meer mooie partijen...... Forza ENPS 2

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Vrijdagnacht, toen ik het stukje schreef, kon ik het artikeltje van mijn vorige winst tegen Kees niet vinden, maar inmiddels wel;
    http://schaakclub.blogspot.nl/2013/11/partij-kees-niek.html
    Ik heb het linkje ook hierboven aangebracht. Niet echt leuk voor onze voorzitter ... sorry, Kees, het is eten en gegeten worden bij ENPS.

    BeantwoordenVerwijderen