roterende banner

zaterdag 5 september 2015

De eerste ronde van seizoen 2015/2016

Pieter kan tevreden zijn. De dertien partijen van vorig jaar zijn dan wel niet overtroffen, maar het waren er ook niet minder.
Partijen - Ranglijst
Ik krijg nog copij geloof ik (stuur op lieve clubgenoten!) maar Tom B claimde al de combinatie van de eeuw gespeeld te hebben tegen Albert de Roo. "Vergeet Wei Yi" zei Tom, die partij van hem is niks bij wat Albert en ik presteerden. "Albert speelde steeds optimaal waardoor de mooie hoofdvariant van de combinatie op het bord kwam". De uitgangsstelling zie je op de foto, Tom aan zet:
Klik voor grotere foto
Wat speelt hij? De zetten volgen later.
Niek

4 opmerkingen:

 1. Tom is inderdaad aan zet (hij gaat zijn 26ste zet uitvoeren) maar de klok van Albert loopt nog, hoe kan dat?

  Met alle respect Tom ik vond je slotcombinatie wel spectaculair maar dit is geen "immortal game", want alles wint in die stelling!

  Ik was meerl onder de indruk van de combinatie van Wei Yi tegen Bruzon. Zelfs de engines konden het niet goed beoordelen! Die jochie (hij is 16 jaar oud en heeft nu al een rating van 2730+! ) wordt niet voor niets beschouwd als een serieus kandidaat voor de wereld titel in de nabije toekomst.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hè verdikkie, Wei Yi-Bruzon moeten we helaas dus toch hoger inschatten dan Bottema-De Roo. Hebben wij weer!

  Ik moet ook opbiechten dat we de foto even in scene hebben gezet. Voortreffelijk acteerwerk van Albert en Tom konden niet verhinderen dat de immer scherpe Steve onze malversatie op het spoor kwam. Ik was die vermaledijde klok vergeten! Eén klein foutje maar! Net als op het bord is tegen Steve iedere misstap fataal ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kan nog de foto retoucheren Niek. De notatieformulieren moeten ook aangepast worden :)

   Verwijderen
 3. Ik vond de combinatie eigenlijk wel heel mooi door het springende en dwingende paard. Gevolgd door de 2e keer bezetting van g5. Tevens was dit de allersnelste winst. Andere directe winstvoorzettingen zag ik niet. Eerlijk gezegd had ik die combinatie van Wei nog niet gezien, maar dat vind ik ook niet echt de combinatie van de eeuw. Het doet me zelfs een beetje denken aan de partij Hoekstra-Vos ;) http://schaakclub.blogspot.de/2013/03/nog-een-keer-pk.html.
  De combinatie van de eeuw had natuurlijk bij Hakamura-So moeten plaatsvinden. Helaas zag Hikaru het niet maar hij keek wel een beetje teleurgesteld nadat een commentator hem dit uitlegde. De betreffende combinatie is na de 29e zet van zwart. Hier speelde Nakamura het ook goede 29...Le3, maar na 29...h3+ 30.Kxh3-Tf2!!! 31.Lxd2-Dxf2 32.Pxf2-Pf4+ 33.Kh4-Lg5+ was een schitterend mat ontstaan. Voor mij 1 van de mooiste eindstellingen die ik gezien heb.

  BeantwoordenVerwijderen