roterende banner

zondag 1 juni 2014

Zomerschaak goes Scandinavia

Zomerschaak bij ENPS, met deze avond 30 mei de eerste editie. Zo'n twintig gretige toehoorders verorberden verschillende varianten op een Scandinavisch menu, opgediend door schaakmeester Kees, gegarneerd met een aantal 'killing tips' voor zowel zwart als wit. Ook de do'nts (lokale schrijfwijze) - slaan op c6 – en de IJslandse variant – vergeten – werden uitgeserveerd. Primaprima en smakelijk; dank voor Kees, en een uitstekende opwarmer voor de ingekorte partij waarmee de rest van de avond werd gevuld.

Ik herinner me niet alle partijen van de avond, maar wel dat Kees en Jan wonnen van resp. Tom KdG en Robin, net als Leo die een positief resultaat boekte tegen Tom A. Victor had verloren, vertelde hij, maar van wie ook al weer? En Pieter, tegen wie speelde hij eigenlijk? Nu schiet me te binnen dat Peter N zwijnde tegen Mark Hecker, ik hoorde ergens zeggen dat Mark maarliefst drie pionnen voor stond + meer tijd, en dan nog.... Tssss, het zal je maar gebeuren. Ook Albert, Dick, Theo en Sanne waren aanwezig - maar laatstgenomede speelde niet.

Dat ik zoveel gaten in mijn geheugen heb zal wel komen doordat ik won van Roeland. Dat op zich is jofel, maar dat ik daarbij een eindspel koeltjes afwikkelde was voor mij een doorbraak. Onverschrokken calculeerde ik de opties en besloot af te ruilen. Hier had hij niet van terug! Knagend trok mijn pluspion naar de overzijde, waarna de dame soepeltjes afrondde.Ik voelde mij een echte eindspelkiller, grrrrr!!!!

Rimme 'The Ripper' Rypkema,

2 opmerkingen:

  1. Dat eindspel ging inderdaad vastberaden naar de overwinning, Rimme! Ik speelde iets te gretig tegen Har en hij was heel goed op dreef om dat af te straffen. Het IJslands gambiet ontstaat in het Scandinavisch na 1. e4 d5 2. exd5 Pf6 3. c4 e6. Het staat bekend als dubieus maar gevaarlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Alle uitslagen 1e ronde ZC

    Peter N - Mark 1-0
    Kees - TdKG 1-0
    Arjan - Dirk 1-0
    Har - Pieter 1-0
    Victor - Albert 0-1
    Laurens - Andre 0-1
    Roeland - Rimme 0-1
    Jan - Robin 1-0
    Tom A - Leo 0-1

    Verder hebben Bas en ik de slotavondcompetitie vormgegeven. Bereid je voor op serieuze gekkigheid. Pizza vanaf half acht (geef je op bij Pieter), schaken vanaf half negen.

    Jan.

    BeantwoordenVerwijderen