roterende banner

dinsdag 3 juni 2014

ENPS: clubtrouw, sportiviteit en saamhorigheid

Het is al een maand oud, dus misschien kent iedereen het al, maar ik had het even gemist. Bert wees me op een artikel op de website van Zukertort waarin uitgebreid de loftrompet wordt gestoken op onze club. Hoewel het een zure appel is natuurlijk, die verloren cupfinale, is het toch een groot plezier het artikel te lezen, een echte aanrader!
Veel leesplezier, hier de link.

Niek

6 opmerkingen:

  1. Er staan in ieder geval ook wijze woorden in voor onze 4e bordspeler. Het is in ieder geval altijd raadzaam om met de teamcaptain te overleggen of je remise gaat aanbieden. In dit geval hadden we niets aan een remise en maakte het voor de eindstand ook niet uit of onze 4e bordspeler remise zou maken. Het enige juiste in deze situatie was doorspelen zodat in ieder geval de bord 1 speler van Amstelveen niet wist of een remise voldoende was voor hun overwinning.

    Ik hoop in ieder geval dat volgend jaar in de KNSB competitie onze spelers om zich heen kijken en altijd de teamcaptain raadplegen in het geval ze remise willen aanbieden of indien het hun wordt aangeboden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Enige consideratie met Ruud is wel op zijn plaats ! Hij had net een zware hartoperatie achter de rug ! Na zet 30 begon hij al een beetje te wankelen ! Logisch denk ik dan ,Qua elo is Ruud dan wel de nr 2 van de club ! Maar gezien zijn conditie,was het verstandig geweest om een jongere speler op te stellen ! Toch een taak van de captain om dit soort aspecten ook mee te laten tellen ! Maar ja nadat het kalf verdronken is en zo !! Veel belangrijker is het dat Ruud toch topscorer is van het eerste ! Hij heeft toch belangrijk meegedragen aan het feit dat ENPS volgend seizoen KNSB gaat spelen ! Hiervan acte Bert

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goed gesproken, Bert.
    Kennelijk is Peter H op zoek naar een zondebok, want hij speelde nog als laatste. Waarom speelde hij dan niet door tot zijn vlag viel?
    En heb ik geen naam?
    Dit is niet zoals wij het opschrift van dit bericht van Niek gestalte zouden moeten willen geven. Bah. Ik zal er vanavond enige (afscheids)woorden aan wijden -jammer van wat anders een feestelijke avond had kunnen worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ‘’Off with her head’, cried the Queen.
    Shouldn’t we have a trial first?
    No, off with her head first, then we’ll have a trial.

    Mijn tegenstander was mij zeer onaangenaam. Dat ik niet zou verliezen stond a priori vast.
    Toen ik remise gaf stonden wij 1,5- 0,5 voor.

    Ik neem er aanstoot aan dat Peter H een oordeel uitspreekt alvorens mij te horen.
    Een beginsel van behoorlijk procesrecht is het ”audi et alteram partem”. Mij is niets gevraagd.

    Dan de stuitende toon van bovenstaande mededeling, ‘’onze vierde bordspeler”.
    Odysseus, ontsnapt van het eiland der cyclopen omdat hij zich Niemand noemt.
    Of je nu jezelf Niemand noemt, of dat je Niemand wordt genoemd , het resultaat is dat je op reis gaat, op weg naar Ithaka.

    Het ga jullie goed.

    Ruud
    PS: dank voor de wijze woorden van Jan de V(F)ries en Peter Nitschke. Het was een bijzondere avond, onze D-Day.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. jammer! ik heb het niet helemaal gevolgd, maar naar wat ik vanavond opving kreeg ik de indruk dat een afscheid van jou, Ruud, was afgewend dankzij de de open uitwisseling van gedachte. niettemin, het zij zo. dank voor de wijn Ruud, en mocht jeje nog een keer bedenken dan ben je wat mij betreft van harte welkom.
    overigens vond ik het, los van bovenstaande, een topavond. ik geniet nog even na op mijn balkon. met een sigaret en een borrel.
    rr

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Helaas helaas, ik ben het met Rimme eens, ik dacht gister dat de lucht geklaard was.
    Het ga je goed Ruud, en hopelijk tot ziens!

    BeantwoordenVerwijderen