roterende banner

vrijdag 19 mei 2017

Twee kampioenschappen op één avond

Hoppa, daar is wéér een ENPS record! Er kan wel een boekje van gemaakt worden, we rijgen ze aaneen. Donderdag 18 mei 2017 mei zal de geschiedenis in gaan als de dag waarop TWEE ENPS TEAMS een bijzondere finale speelden en wonnen.

Het vierde team van ENPS bestaat sinds het seizoen 2003/2004. Ze begonnen dat jaar in de vierde klasse, werden derde, maar promoveerde (om mij onbekende redenen) naar de derde klasse en bleven daar 12 jaar. Steeds eindigden ze daarin op een 6e, 5e of 4e plaats. Eén keer werden ze derde. Maar nu zijn ze dus voor het eerst 1e geworden en naar de tweede klasse gepromoveerd. Ze wonnen gisteren van rechtstreekse concurrent Oosten Toren, een fanatiek team dat speciaal voor deze kampioenswedstrijd zelfs een training van Manuel Bosboom had ontvangen. Het mocht ze niet baten. Captain Victor Bartman was zelf jarenlang basisspeler van het vierde. Hij is tot op heden ook het vaakst topscorer geworden: in 2015, 2010 en 2006. Maar zijn grootste topprestatie leverde hij toch wel dit seizoen. Hij had gisteren de volgende slimme opstelling bedacht (lees ook het commentaar van Bert in het artikel hieronder)
Ze hebben het allemaal fantastisch gedaan natuurlijk dit jaar, basisspelers en invallers, maar de grootste bergen punten werden binnengehaald door Bert Wijchgel, met 6½ uit 7, Albert de Roo, met 5½ uit 6 en de invallers Tom Korff de Gidts en Michiel Smit (samen 5 uit 5).

En dan de Beker. We hebben nu 5 aaneengesloten jaren in de finale gespeeld, die 4 keer gewonnen, waarvan gisteren de derde op rij. Wedstrijdleider van de SGA Jasper Boonstra komt vanavond de beker ophalen om onze naam er weer een keer in te laten graveren. Weet iemand misschien of we de beker nu mogen houden?! :-)

Matchwinnaars Peter en Aran met clubiconen Kees en Ronald.
Je zou bijna vergeten dat die eerste twee vanavond alweer een
ander kampioenschap spelen, om de ENPS-titel van 2016/2017
Hieronder de geüpdatete eeuwige ranglijst met ENPS-SGA-cup-finale-topscorers. Peter Hoekstra gaat fier aan kop:
         punten partijen
Peter H 3,5 4
Aran 2 2
Steve 2 3
Tom B 1,5 3
Arnth 1 1
Stefan 1 1
Bas 1 1
Peter N 1 2
Sanne 0,5 1
Ruud 0,5 2


Niek

2 opmerkingen:

  1. Wat een vreugde! Ik heb gisteren genoten van de Twitter verslagen. Wat een spanning, vergelijkbaar met de dartsfinale van gisteravond.
    Gefeliciteerd allemaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als ik op de link ' geupdatete' klik kom ik bij een verhandeling overr het woord skaten.

    BeantwoordenVerwijderen