roterende banner

zaterdag 27 mei 2017

Tijd voor Cluedo

Gisteravond kwam Jasper Boonstra, de extern wedstrijdleider van de SGA-competitie, onze Beker ophalen. Hij wil de naam ENPS er weer eens een keer op laten graveren, nu voor de vierde keer al.

De beker bleek echter niet te vinden. Niemand van de aanwezigen had een idee waar de beker kan zijn. Er is nog wel een foto gevonden (rechts).

Wie kan aanwijzingen verschaffen? Wie is in de loop van het seizoen 2016/17 in de buurt van de materiaalkast gesignaleerd? Zijn er ENPS-leden die geen waterdicht alibi hebben? Of moeten we het buiten de club zoeken? Zukertort is uitermate verdacht, en niet alleen omdat Amstelveen nu eenmaal een broedplaats van de allerzwaarste criminelen is. Me dunkt dat de geplaagde Zukertorters een goede reden hadden om tot diefstal over te gaan. Drie jaren achtereen verloren ze (halve)finales van de sterkste vier van ENPS, de frustraties daar moeten geweldig zijn.

De onderste steen moet naar boven gehaald worden. Wie o wie lost dit mysterie op?

Niek

15 opmerkingen:

  1. misschien heeft Elly hem gevonden?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Is dat het gezicht van de dief in de weerspiegeling in de lauwerenkrans? :P

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Is dit niet gebeurd bij het vervangen van de kast?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. 2 mogelijkheden:

    - 'De snor' heeft hem verpatst
    - Misschien ligt de beker nog bij de Oostertoren (plaats van de finale van vorig jaar)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Volgens de Indonesische inlichtingendienst staat die beker in cafe t,Hoekje in Heerhugowaard,eigenaar ene Peter H,een berucht persoon uit de Heerhugowaardse onderwereld.

      Verwijderen
  5. Iets heel anders

    ik ontdekte vrijdag dat ENPS zich niet ingeschreven had voor de rapidcompetitie van de SGA terwijl er bij een flink aantal leden wel belangstelling voor was.

    Ik heb me toen gemeld bij Jasper B. of we ondanks dat we ons niet op tijd hadden aangemeld mee konden doen aan de SGA rapidcompetitie maar helaas was zij antwoord na het wegen van de feiten dat we niet mee konden doen aan de SGA rapidcompetitie omdat de indeling al gemaakt was en zo.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Bekers verdwenen soms. De beker van de Prindi Cup, de jaarlijks massakamp tussen Caissa en Gambiet (Laurierboom) is al jaren foetsie.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik meen me te kunnen herinneren dat de beker in ieder geval aanwezig was tijdens de finale bij Amsterdam West. En ja, er was teleurstelling, maar het was in tegenstelling tot het gedrocht van vorig jaar een mooie spannende wedstrijd met een favoriet die het uiteindelijk waarmaakte. Daar past ons slechts nederigheid, bescheidenheid, welgemeende felicitaties en zelfkastijding. En zeker niet het achterover drukken van een stukje symbolisch blik.
    Maar zonder gekheid, bij Amsterdam West was ze er nog.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Op een van de foto,s op de tweets zie je die beker staan !

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dat is gek! wie zou hem daar dan gebracht hebben? Dat ding neem je niet per ongeluk mee, met die loodzware voet.
    Ik keek even snel, maar heb m nog niet ontdekt, die foto met cup op twitter. Maar ik ben wel benieuwd. Welke foto is het Bert?

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Die foto waarop Kees staat met gekruiste handen ,kijkend naar de partij Aran-Renzo + 11 mensen op de foto beker staat op de counter achter vent met bril ,er boven staat We gaan winnen !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. haha, nu wordt het echt een mooi verhaal. Wat voor een beker het is op de foto weet ik niet, maar het is een kleintje, hooguit 20 cm. De SGA-cup is een cm of vijftig of zestig hoog.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. De voorgaande 4 finales zette ik altijd de champagne koeler met ijs,druiven en champagne NAAST de SGA-cup,reken dan maar dat het boeltje in de gaten werd gehouden ,helaas was ik er deze keer niet bij maar die beker duikt wel weer op hoor !

    BeantwoordenVerwijderen
  13. het is toch wel bijzonder, dat het misterie nog steeds niet is opgelost, je zou toch verwachten dat de wisdom of the crowd dit varkentje wel even zou fixen. Ik meen de hand van DGT te hebben gezien in onze prijzenkast.....

    BeantwoordenVerwijderen