roterende banner

zaterdag 13 mei 2017

ENPS 1 wint van De Amstel 1, intern ronde 15

Het eerste team van ENPS heeft het seizoen toch nog een beetje eervol afgesloten. We wonnen van de nieuwe kampioen van de promotieklasse, De Amstel. Amstel had vanavond 2 bordpunten nodig om kampioen te worden en die kregen ze snel. De borden 7 en 8 van ENPS waren flink aan het knoeien en gaven te weinig tegenstand zodat het bezoekende team al vroeg op de avond elkaar de handen kon schudden. Ze zijn eerste, promoveren en spelen volgend jaar KNSB. Gefeliciteerd heren van De Amstel!

De resterende ENPS-ers waren minder toeschietelijk. Hoewel Aran en Peter H zeker enkele momenten bedenkelijk hadden gestaan, wisten ze remise te bereiken. Peter N en Steve wonnen, en met het punt van Tom van afgelopen woensdag stond er 4-3 voor ons op het scorebord. Stefan Lehmann stond op dat moment een pion voor in een prettige stelling, met ook nog meer tijd, maar gaf remise. Hij trok zodoende de winst op het droge: 4½-3½
Steve stuurde vannacht een analyse van zijn overwinning:


Mooi voor ENPS dus, maar terugkijkend op ons seizoen kunnen we onmogelijk tevreden zijn. We hadden gemiddeld de hoogste rating van de poule, maar hebben nooit meegedaan om de strijd om de eerste plaats. We boekten 4 overwinningen en 3 nederlagen. Met name de matches tegen Oosten Toren en Caïssa waren pijnlijke drama's. Nou ja, volgend jaar weer nieuwe kansen zullen we maar zeggen. Tot slot (ik weet dat hij het erg op prijs stelt) noem ik nog even de topscorer van dit seizoen voor het eerste, Tom. De rakker scoorde 5 uit 7!

Intern werd de 15e en laatste ronde gespeeld. Ik heb op dit moment de bestanden nog niet ontvangen, die volgen later. Ik weet wel dat Boudewijn remise speelde tegen Dirk de Graaff, waarmee de laatste heel knap stevig in de top 10 eindigt en de match mag spelen om het broadway-kampioenschap (tegen Tony). Volgende week daarvan de eerste partij, net als die van Peter Hoekstra en Aran, die om het ENPS-kampioenschap gaan strijden.
Vervolgens won Bas van Arjen Wiering, kort nadat hij flink verloren had gestaan. En Daan won van Duck, waarmee Daan erg in zijn nopjes was, en ook hij stuurde vannacht een analyse:


Volgende week vrijdag staat er naast de kampioensmatches nog meer op de agenda. Het tweede speelt zijn laatste externe wedstrijd en intern wordt ronde 16 gespeeld. Die is een beetje voor de K zijn K (zoals een clubgenoot zei) want de 16e ronde telt nergens meer voor mee. Maar er valt genoeg te supporten en te genieten, dus zie je dan,
Niek

3 opmerkingen:

  1. Mooi voor de Amstel ! Ik feliciteer Geertsema hiermee, zegt ie ik snap het niet jullie (ENPS) zijn toch echt de sterkste van die poule,ja zeg ik kan wel waar wezen maar jullie drinken alleen maar thee de eerste 4 uren! Terwijl wij aan de drank,wied ,hash en cocaine zitten! Ach ENPS is een ECHTE AMSTERDAMSE schaakclub,ons motto is drank,drugs en rock en roll maar evengoed ik gun het de Amstel uit het diepst van mijn hart amen !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Netjes Daan. 11....Lxc3 van Duck verdient een dubbel (tripel?) vraagteken.

    Overigens is in mijn partij de variant na 37...g5 overbodig.

    BeantwoordenVerwijderen