roterende banner

maandag 25 februari 2013

Persoonlijk SGA Kampioenschap

Het Persoonlijk Kampioenschap van de SGA, ook wel “Wil Haggenburg-toernooi” genoemd, is halverwege. De meest opvallende ENPSser is tot nu toe Erik van Rijkom. Hij speelt in groep B waar hij met 3½ uit 4 tegen sterke tegentanders een TPR van 2234 bij elkaar schaakte en ongedeeld eerste staat.
Erik mag een weekje tevreden achterover leunen (foto Joost Hecker)

Overige deelnemenrs:
Hoekstra, Peter
Van Rijkom, Erik
V/d Maas, Johan
Vriens, Huib
Slengard, Tony
De Roo, Albert
Altena, Frans
Niek

8 opmerkingen:

  1. bravo, en wie zien we op de achtergrond van deze (pracht)foto?
    gr.rimme ;))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kampioenskandidaat ENPS 4 kon gisteren slecht vijf man op de been krijgen voor een uitwedstrijd tegen Pegasus in Amstelveen.
    Hoewel ik rond een uur of tien nog wel kansen zag op een goede afloop, gingen we helaas toch met liefst 6-2 ten onder...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Er zullen vast goede redenen zijn voor de afzeggers, maar laat ik een regel uit ons clublied citeren

    Als onze club een wedstrijd heeft is iedereen present
    Je zorgt wel dat je in geen geval die dag verhinderd bent!

    Morgenavond bij de cupwedstrijd ook al veel afwezigen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is inderdaad een beetje jammer om al met -3 aan een wedstrijd te beginnen. Limiteert nogal de kansen van het team om te winnen...

      Hopelijk is er vandaag tijdens de bekerwedstrijd wel een volledig team aanwezig.
      Hier in Duitsland is het koud, maar wel gezellig (goed eten, wordt een mooie taal gesproken, etc...)

      Verwijderen
  4. Ik kom net thuis van mijn bridge les en tref een vrolijke Peter H en Mieke. We staan in de halve finale, en dat is geweldig!
    Mark, Erik en Pieter winnen, Peter H remise! Halve finale tegen de Raadsheer?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooi!
    Ik kan me geen eerdere halve finale herinneren.
    Touringcar huren en ENPS-sjaaltjes laten maken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Naast de sjaaltjes en de fanbus moet ook de NOS worden uitgenodigd voor een live-verslag. Want een halve finale mag best op TV!

      Mooie prestatie van het bekerteam!

      Verwijderen
  6. Ik had vanochtend een stukje geschreven voor de site, maar aangezien Niek even andere bezigheden heeft en jullie al op dit mooie resultaat reageren, hier alvast de tekst:

    ENPS cupfighters!
    De heren van Caspel, Nitschke, Lehman, de Leur en Bakker hadden het laten afweten. De teamcaptain gaf bridgeles en had het over sans a tout, maar de werkelijke troeven speelden met de juist cup mentaliteit. Peter Hoekstra, ikzelf, Mark en de in blakende vorm verkerende Eric van Rijkom moesten het doen. Na een uur stond iedereen al lekker, Peter met initiatief en aanval, Mark en ik ongeveer gelijk en Eric had een ingewikkelde stelling bereikt. Een uur later won Eric, maar Mark zei dat het 4e bord toch niet telde...! Bij een gelijkspel is dat zo, maar het eerste punt is toch altijd belangrijk. Ik kwam steeds beter te staan en kreeg twee verbonden vrijpionnen op de derde rij met veel ondersteuning. De tegenaanval wist ik te smoren en zo werd het 2-0. Mark stond 2 pionnen voor met alleen de torens op het bord. Peter kwam in een remise stelling en dat werd het ook, dus met 2.5-0.5 was de winst binnen. Minpunt is wel dat Peter zijn eerste overwinning voor ENPS nog moet binnenhalen....Mark wikkelde niet helemaal goed af en eindigde met toren plus pion tegen toren met allebei 2 minuten tijd. De verdedigende koning stond goed, dus remise, maar Mark probeerde het en zijn tegenstander verdedigde in tijdnood niet goed en dus verloor die. Mark heeft tot nu toe extern de volle score van 5 uit 5, chapeau!

    ENPS in de halve finale, samen met Caissa, het Probleem en de Raadsheer. Wie weet wat het beste cup-resultaat van ENPS in de historie is?

    BeantwoordenVerwijderen