roterende banner

zaterdag 13 maart 2010

Invallers redden ENPS 4

Sterke staart verslaat Isolani 3

ENPS 4 wil graag in de derde klasse blijven spelen, maar heeft dit seizoen een zeer wankele basis.

In de vier vorige wedstrijden waren er al veertien afzeggingen, en ook vrijdagavond was het team verre van compleet: Slechts drie basisspelers kwamen opdagen. Vooral het wegblijven van voormalig teamcaptain Rimme was een tegenslag: Hij is een belangrijke troef van dit team als het gaat om het halen van punten, maar nu ontbrak zijn bezielende leiding en bleef het derde bord zelfs leeg. 0-1.
Wie kon er nog vertrouwen in hebben? Als het ging om invallers waren de sterkste troeven (Joost en Albert) al uitgespeeld. Leon aan bord vier verloor snel: 0 – 2. De score van de spelers aan de onderste vier borden (de 'staart') was tot nu toe: 0 – 9!

Maar o wonder, de kansen keerden. Leo, Roeland en Sander hadden na een aarzelende start eindelijk reden tot juichen. Leo vertelde dat hij een stuk kon verliezen, maar hij deed het niet. Ik zei: Als jij een stuk kan winnen, moet je het wel doen. Het gebeurde prompt. Roeland ploeterde met een stuk meer naar de overwinning. In het eindspel duurde het lang voordat hij de noodzakelijke vrijpion kreeg. Sander stond rampzalig na de opening, maar vocht zich terug naar een pion voorsprong, waarna de tegenstander de keuze had tussen de partij wegblunderen, door de vlag gaan of langzaam verliezen; hij koos het eerste.
Arnaud debuteerde met een fraaie overwinning in een partij waar het motief 'doorgebroken pion' prevaleerde boven wederzijdse penningen. Hij is een aanwinst voor ENPS!

Dat Theo tussendoor een kansloos toreneindspel dat zijn tegenstander toch niet kon winnen alsnog verloor door zijn toren weg te blunderen, maakte niet meer uit: De remise van Victor Baardman (zoals Tony hem noemde; hij is terug van weggeweest en woester dan ooit!) was voldoende en beslissend. Dat hij die remise bereikte door met dame en toren pat te zetten: Ach, wat geeft dat nou. De mannen hebben hard gewerkt voor het team, en met resultaat. Proficiat!
ENPS 4 is nu opgerukt naar de vijfde plaats en is met twee wedstrijden te gaan bijna veilig. Directe concurrent De Wachter 2 staat drie punten achter. Het komt 14 mei op bezoek.

ENPS 4          1507 – Isolani 3      1369 4½ – 3½
Theo Hendriks 1620 – Peter Elisen 1634 0 – 1
Victor Bartman 1553 – Wim Elsenaar 1465 ½ – ½
N.O. – Henny Heima 1488 0 – 1 R
Leon Pankiw – Jeroen Barends 1374 0 – 1
Sander Schoond. 1501 – Pieter Veerman 1386 1 – 0
Arnaud Bom – Henry Chotoe 1377 1 – 0
Leo van Benten 1331 – Johan Binnerts 1277 1 – 0
Roeland Kief 1530 – Fred Peeters 949 1 – 0

Bas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten