roterende banner

donderdag 15 december 2016

ENPS 4 wint weer

ENPS 4 heeft ook de derde wedstrijd gewonnen, met 2-6 uit tegen De Amstel in Uithoorn. Maar liefst vier invallers droegen daaraan flink bij.

We begonnen met een punt voorsprong, door Daan vooruit gespeeld en gewonnen. Albert voegde er al snel een punt aan toe. Hij won de kwaliteit en wikkelde zonder haperen af naar een gewonnen eindspel. Bert won ook zonder problemen. Tom Kaa maakte er 0-4 van. Toen vervolgens mijn tegenstander remise aanbod, had ik alle reden om dat aan te nemen, al dacht ik een fractie beter te staan.

Robin was ontroostbaar omdat hij een gewonnen stelling niet had weten te winnen en zelfs verloor. Har sloeg een remisaanbod van zijn tegenstander af en won.

Rimme, aan het tweede bord, speelde de langste partij van de avond. Hij stond in het eindspel twee pionnen achter en had een paard tegen een loper met pionnen op beide vleugels, maar zag toch kans een remisestelling te bereiken.

Victor 15/12 2016

De Amstel 4- ENPS 42 - 6
1 Dwayne Oomen- Bert Wychgel0 - 1
2 Sipke de Boer- Rimme Rypkema½ - ½
3 Hans Pot- Daan Poldermans0 - 1
4 Jan Röling- Victor Bartman½ - ½
5 Nick Strubbe- Albert de Roo0 - 1
6 Tim van Rijsse- Robin Blenderman1 - 0
7 Ton Kraaij- Har Lesmeister0 - 1
8 Jorn Weber- Tom Korff de Gidts0 - 1

1 opmerking:

  1. Hulde ook aan Rimme voor dat laatste zwaar bevochten halve punt met paard tegen loper en twee pionnen achter. Was toch een terriër voor nodig die te keepen. Zelfs Bert geloofde er niks meer van. Net als de tegenstander, die de remise claim maar moeilijk kon accepteren.

    BeantwoordenVerwijderen