roterende banner

vrijdag 27 mei 2016

SGA-Cup finale Oosten Toren - ENPS 0 - 4!

vier kampioenen
Xander Giphart (1982) - Aran Köhler (w) (2224) 0 - 1
Theo Gosman (1976) - Tom Bottema (2187) 0 - 1
Fammy Amanodin - Peter Hoekstra (2023) 0 - 1
Wim Leene (1814) - Steve Michel (1928) 0 - 1
Collage van een topavond
klik voor een vergroting
We hebben het externe jaar gelukkig toch nog euforisch afgesloten. Met heel veel support was het in Diemen een 100% ENPS avond. En we waren favoriet voor de cup, maar het gevaarlijke Oosten Toren, winnaar van de SGA-beker in 2010 en dé verrassing van de KNSB-beker 2014-2015 maakte het gedurende een lange avond razend spannend. Op een gegeven moment stonden de borden 1 en 2 van hen beter, en als we die beide zouden verliezen was het einde verhaal. Gelukkig waren onze zwaargewichten Tom en Aran onverzettelijk en toonden ze hun grote klasse door in slechte stellingen stug en vol zelfvertrouwen tóch het punt naar zich toe te trekken. Een mooie generale voor morgen, wanneer deze toppers onderling gaan strijden om de felbegeerde ENPS-titel. Op de lagere borden leverden ex-kampioen Peter (2 titels) en huidige kampioen Steve (7 titels) een stabieler resultaat: beiden zijn eigenlijk nauwelijks in gevaar geweest en wonnen hun partij. Niet echt snel, maar dat had, zeker in het geval van Peter meer te maken met hun tegenstanders. De ratingloze Fammy Amanodin bleef maar doorspelen in een verloren stelling. Analyses volgen (vast) nog, maar nu alvast wat statistieken van de afgelopen vier jaar.
Vier jaar achter elkaar in de finale! Hoe lang gaan we dat volhouden!? Ik begin nu alvast aan een eeuwige ranglijst met ENPS-SGA-cup-finale-topscorers. Ik hoop dat ik die de komende jaren nog flink mag uitbreiden.
     punten partijen
Peter H 2,5 3
Steve 2 2
Tom B 1,5 2
Aran 1 1
Arnth 1 1
Stefan 1 1
Bas 1 1
Peter N 1 2
Sanne 0,5 1
Ruud 0,5 2
 
Niek

3 opmerkingen:

 1. De verslaggeving op de blog zou ook elke kampioenschap winnen! En..... maar goed dat het eerste niet is gepromoveerd naar de KNSB, dan hebben we volgend jaar weer veel kans op de cup.
  Trouwens als de KNSB competitie wordt uitgebreid met een 4e en 5e klasse, hoe gaat het dan verder met de SGA cup?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook enorm genoten van het verslag, wat worden ENPS-ers toch verwend vergeleken met andere clubs!
  Even had ik de hoop dat 4-0 een uniek resultaat zou zijn voor de SGA-cup finale, maar helaas, dat is al eerder gebeurd.
  Voor de SGA-cup verandert er denk ik niet veel, als ik het goed begrijp is het de bedoeling van de SGA dat mensen die in de 4e of 5e klasse van de KNSB gaan spelen ook gewoon in de SGA mogen uitkomen, het zijn volkomen aparte competities zonder dat het telt als invalbeurt, zoals nu wel zo is. Bovendien gaat het op zijn vroegst in seizoen 2017-2018 in, dus in ieder geval volgend jaar blijft alles nog bij het oude en winnen we voor de derde keer op rij (nog net geen record) weer de SGA-cup.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd mannen!
  Wat een mooi resultaat.

  En altijd genieten om via twitter en de website het verslag te volgen/lezen.

  BeantwoordenVerwijderen