roterende banner

vrijdag 13 mei 2016

Amsterdam West 10 - ENPS 5 3½ – 4½

Gisteren alweer de laatste competitie wedstrijd van ENPS met winst voor ons! Lijkt heel spannend maar de score is nogal geflatteerd. We lieten in het eindspel her en der wat steekjes vallen, hierdoor veranderde 2 punten in nullen!
Dick op bord 1, kwam actief uit de opening. Sloeg misschien met het verkeerde stuk op e4 en verloor niet al teveel later de controle en de partij.
Tegenstandster van Albert verblunderde een stuk, een echte partij werd het niet meer. Zoiets geeft Albert niet meer weg.
Victor graaide het een en ander van het bord en won gemakkelijk. 2-1 voor.
Geen vuiltje in de lucht volgens mij. Martin, Robin, Tom, Asha stonden immers gewonnen, en bij Joost was niks aan het handje.
Martin haalde inderdaad zijn eerste volle punt. Leuk ipv een toren winnen gewoon mat zetten met Pb3.
Joost stond goed, later minder goed, daarna weer beter. Jammer dat hij net 1 zet te vroeg probeerde te rennen met de pionnen. Met iets meer geduld, dan had ie zeker gewonnen!
Asha speelde een prima opening en middenspel. Ik denk de beste partij van haar dit jaar. Helaas greep ze in het eindspel mis, hoewel het wel lastig te verdedigen was.
Tc8, daar zal Tom nog wel even over gedroomd hebben. Weg was ie de toren! Ondanks het weggeven van die toren leek Tom toch nog te winnen. Koning midden op het bord mat zetten, dat was het plan. De koning kon echter ontsnappen. En zo verloor Tom.
Voor zowel Tom als Asha, goede partij met een dramatische afloop. 3½-3½ was het inmiddels!
Spannend… nee hoor
Robin stond de hele tijd goed. Goed staan werd gewonnen staan en gewonnen staan werd verschrikkelijk gewonnen staan. Tegenstander speelde door t/m het moment dat hij mat ging 4½ – 3½
Ik vond het best een heel aardig jaar. We waren ondanks een klein clubje reserves aldoor compleet. Victor, Robin en Albert speelden alle partijen Een aantal moesten er slechts 1 missen.
Ik hoop dat we volgend jaar weer vrolijk verder gaan met E5
Ronald Post

Stavaza in de vierde klasse

1 opmerking: