roterende banner

maandag 9 mei 2016

Perikelen rond plaats en datum bekerfinale

De drama's rond de ontknoping van de Nederlandse voetbalcompetitie zijn peanuts vergeleken bij die van de SGA-bekerfinale. Al voor dat de wedstrijd is begonnen zijn hier al de emoties hoog opgelopen.

Ik check al vier weken 's ochtends, 's middags en 's avonds de website van de SGA want ik ben zo nieuwsgierig naar plaats en datum van de finale. Ik heb de SGA-competitieleider Jasper Boonstra er ook nog over gemaild. Die heeft vervolgens nooit op mijn mail gereageerd.

Nu kom ik voor mijn werk vanmorgen bij een leverancier van ons voor een training. Hij blijkt een speler van De Raadsheer te zijn en "o wat toevallig" zegt hij, "woensdag spelen jullie de bekerfinale bij ons". "Nee hoor, je vergist je" zeg ik "ik weet van niks en ik ben de captain". Maar hij wist het zeker en liet me hun website zien: www.svderaadsheer.nl

inderdaad daar staat het. Ik heb onmiddellijk Jasper Boonstra gebeld en die bleek op 1 mei een mail aan Bas gestuurd te hebben. Bas was tot vandaag ziek, en heeft niet anders dan zijn werkmail, dus heeft de mail nooit gelezen. Op de sga-website is de datum nooit gepubliceerd.

Ik belde mijn spelers maar kreeg geen team rond. Dus weer met Jasper gebeld, en gevraagd de wedstrijd uit te stellen. Na overleg met het bestuur vond hij het goed, en hij onderzoekt nu of Oosten Toren mee wil werken. Bij een evt nieuwe finaledatum vroeg hij mij of ik een probleem heb met een donderdagavond, bij Oosten Toren thuis. Dat heb ik niet.

Tot op dit moment staat er niks over de cup op www.sgaschaken.nl - ik vind het onvoorstelbaar, ook de uitslagen van de laatste ronde in de promotieklasse wachten al 1½ week op publicatie. Volgende week (donderdag 19 mei) is de ALV van de SGA. Willen degenen die daarnaar toe gaan zich hard maken voor een normale updatefrequentie, van, laten we zeggen 2x per week? Dat is echt heel hard nodig!

to be continued...

Niek

6 opmerkingen:

  1. Ha ha ha ! Als je nou NIET toevallig die Raadsheer-speler was tegengekomen,zouden er op 11 mei om 20.00 uur bij de Raadsheer thuis .De grote bekerfinale van Amsterdam .alleen maar 4 "zielige" OOsten/toren spelers aanwezig zijn geweest. Dat zou een feest zijn geweest in Diemen !Schaakclub uit Diemen BEKERWINNAAR VAN AMSTERDAM !!Het hele dorp loopt uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag waarde ENPS-ers. Ik hen bij de SGA, mede naar aanleiding van de perikelen rond de halve finales, voorstellen ingediend om de SGA-cup soepeler te laten verlopen. Die heb ik op de vrijdag van de halve finale ook met Niek besproken. Kort gezegd komen ze er op neer dat ik vraag om een publicatie van het gehele schema vooraf, met deadlines wanneer wedstrijden gespeeld moeten zijn (geeft meer flexibiliteit, en clubs komen er zelf wel uit), snelschaken bij een gelijkspel en geplaatst zijn in ei gen kwarten van alle halve finalisten. Ik hoop dat de vergadering er positief op reageert, want op dit soort perikelen zit niemand te wachten. Hartelijke groet, Wim Moene.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel Wim, voor de bijval en je acties straks op de 19e. Ik roep iedereen op dit voorstel te steunen! Ik had er zelf ook al iets over geschreven, waarin ik ook aankondig te komen op de ALV, maar ik zit nogal moeilijk kwa tijd, dus reken niet op mij.

      Ik ben het trouwens niet met alles wat je zegt eens (hoewel dat maar om een detail gaat) want ik vind de regel dat bij een 2-2 gelijkspel er toch een winnaar is omdat punten aan hogere borden zwaarder wegen een erg charmante regel die wat mij betreft mag blijven. Dus bij een gelijkspel uitvluggeren vind ik minder leuk.

      Verwijderen
    2. De crux van de voorstellen liggen wat mij betreft ook voornamelijk bij de eerste twee punten: het schema vooraf publiceren en meer flexibiliteit met de speeldata. Enfin, hoe het ook zij, veel plezier toch met de finale, wanneer die dan ook is.

      Verwijderen
  3. Ik heb een keer twee biertjes gedronken met die jongen van de website van de SGA en hij is wel heel aardig!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind het ook schandalig dat die site zo achter loopt. Als de persoon die dit moet doen het te druk heeft (en dat kan natuurlijk), dan moet daar iemand anders op worden gezet. Maar misschien ligt het probleem ergens anders.

    Ik vind het ook zeer opmerkelijk dat er geen bevestiging door de SGA wordt gevraagd wanneer men een mail naar 1 persoon stuurt om te vertellen wanneer de finale is.

    Op het gebied van communicatie loopt een en ander niet helemaal lekker...

    BeantwoordenVerwijderen