roterende banner

zaterdag 21 mei 2016

Eerste Spaanse Populaire Schaakschool

Terwijl in Amsterdam de spanning hoog oploopt met de naderende SGA-cup finale, vond er vorige week in Madrid een heuse ENPS-reünie plaats. Drie oud-bestuursleden stonden daar even stil bij de goeie ouwe tijd, toen ze nog wekelijks op de vrijdagavond bij ENPS een potje schaak konden spelen. Twee hebben inmiddels een nieuwe club gevonden, de derde (ondergetekende) heeft toegezegd binnenkort toch echt weer achter het bord te kruipen. Maar allen met gemengde gevoelens, want welke club kan er nou tippen aan ENPS? De oprichting van ESPS - het Spaanse broertje - stond deze keer helaas niet op de agenda, maar daar moet binnenkort toch wel werk van worden gemaakt, want reken maar dat er een markt voor is in zo'n schaakland als Spanje.

Sander, Arjan en Rimme. Dit is sentimentele nostalgie: het drietal vormde vele
jaren de harde kern van ENPS - maar nu zijn ze al weer jaren bij ons weg.
(Op schoot waarschijnlijk Arend van Tuijl)
Het is een miserabele lente hier in Centraal Spanje tot nu toe. Hoewel de thermometers in Nederland ruim boven de twintig graden aanwezen en Nederland zo een aantal dagen het warmste land van Europa was, leek het Arjan van Tuijl een goed idee om met zijn gezin in de auto te stappen en naar het koude en natte Spanje te rijden. Omdat ze een tas vol met (Zeeuwse) lekkernijen én cadeautjes voor de meisjes meebrachten waren ze meer dan welkom.

Het was helaas een bliksembezoek - we hadden slechts drie dagen de tijd - maar gelukkig was er wel ruimte voor een dagje Madrid. Rimme was ook present en zo was de ENPS-reünie een feit. Hoewel het weer zoals gezegd behoorlijk tegenviel en we zelfs in het Retiro-park moesten schuilen voor de regen (zie foto) was het toch zeker geslaagd. Binnenkort is er nog een reünie als Jan de Vries (nog een oud-bestuurslid) ook even langs komt. Wie volgt?

Sander Schoonderwoerd

1 opmerking: