roterende banner

donderdag 19 november 2015

Laatste les van dit seizoen door Steve

Het is snel voorbij gegaan, maar deze vrijdag kunnen de leergierigen nog eenmaal genieten van een gratis les. En wel door kampioen van ENPS, Steve. Dat is dan de laatste les van deze reeks. Het was weer een mooie reeks. Het begon met een les van grootmeester Dimitri Reinderman. Daarna hebben we twee keer genoten van Kees en twee keer van Tom. Stefan heeft een leuke les gedaan en dan nu de tweede van Steve. Al deze mannen enorm bedankt voor jullie inzet!

Pieter

Het thema van morgen (20 nov, 19:00 uur) is: Koningsaanval, met aandacht voor het klassieke Griekse offer. Doel van deze les is het herkennen en hanteren van aanvalspatronen.
is het Grieks offer 1.Lxh7+ correct?
Steve

9 opmerkingen:

  1. Vive La France ! Frankrijk- Oekraine 2,5-1,5 een punt achter Rusland ,helaas holland verliest van Azerbeidjan 1,5-2,5 ,derde verliespartij van Sokolov ( volgende keer beter een jongere opstellen ! mooie partij trouwens die van Sokolov ! Een paard die nergens heen kon ! Mooi om te zien hoe Naiditsch dit afmaakt ,kunnen we veel van leren ,positie positie is het toverwoord en geduld vooral geduld ! Knoop dat in je oren heren van her tweede morgen ,veel succes ben er om jullie te steunen ! Kom op ENPS 2 Bert

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prima natuurlijk..

    Maar wat heeft Peter Hoekstra gedaan? Weet iemand dat?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Reacties
    1. die uitslagen kun je vanavond zelf meemaken, want dan speelt het tweede

      Verwijderen
  4. Peter heeft weten te winnen! We staan dus 1-0 voor

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Verder kan ik de lezers van het weblog nu al in vertrouwen vertellen dat ook Soes en Mijs (o.a.bekende supporters bij de wedstrijd Voorschoten 2-ENPS) vanavond ook het tweede komen aanmoedigen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Over het diagram. Zonder te rekenen zou ik zeggen dat Lxh7 goed moet zijn, want wit heeft veel aanvalsstukken, zwart weinig verdedigers, veld f8 is geblokkeerd en de pionnen op d4 en e5 staan mooi. Toch is de vraag wat je na 1. Lxh7 Kxh7 2. Pg5+ Kg6 moet doen. Na 3. Dd3 kan Pf5 en hoewel je het paard kan winnen met g4 kan zwart misschien via 4....f6 ontsnappen via veld f7. Ik zou denken dat 3. Dg4 beter is en tot mat gaat leiden.

    BeantwoordenVerwijderen