roterende banner

maandag 16 november 2015

ENPS 5 – MSK 2

Afgelopen vrijdag mochten we tegen MSK 2 aan de bak. Vorig jaar speelden zij nog 3e klasse.
Op papier dus een goede tegenstander.

Omdat we gelukkig iets teveel mensen hebben, moeten we wat wisselen. Theo Hendriks was reserve. Helaas moest er het eea gedaan worden aan de motor van Joost Hecker. Hij was bang dat ie het niet zou halen, dat bleek zo te zijn. Theo konden we dus goed gebruiken!
Als eerste was Albert klaar, hij had geen tegenstander. 1-0
Theo vroeg of ie remise mocht nemen, gezien de situatie bij Tom en Robin; leek me dat wel goed! 1,5-0,5
Victor speelde ook gelijk, heb niet precies gezien wat of er gebeurde. Ik werd namelijk erg afgeleid door Albert tegen wie ik een interne pot speelde. Ik kon wel goed zien hoe of Dirk met wit het Koningsindisch aanpakte. Ze zeggen wel als je met wit een paard op e4 kunt zetten wat niet weggejaagd kan worden, sta je goed. Maar… dat pakte helaas anders uit. Dirk verblunderde een paard. Even later was het 2-2
Robin ging aardig door de witte stelling heen. Onderweg snoepte hij een pion, nog een pion, een stuk. De koning kreeg heel wat velden van het bord te zien. Uiteindelijk zag de MSK speler het hopeloze hiervan in. 3-2
Asha speelde tegen Reneé van Wagensveld, de zus van een ENPS bridger Tom van Wagensveld, een degelijke partij. Heb het gevoel dat het de hele avond in evenwicht was. Ik had Asha eerder op de avond ingefluisterd, dat remise ok zou zijn (gezien de situatie Robin/Tom). Toen de tegenstandster dat aanbood, Was ze gelijk om! Mag van de teamleider! 3,5-2,5 Mooi hoor.
En richting Tom v W, je zus heeft netjes gespeeld!
 
Nog twee wedstrijden over. Onze spanjaard Sander, sinds vrijdag in het bezit van een ENPS eretitel (goed gedaan bestuur!), verloor met zwart ergens een stuk en stond verloren. Hij spartelde wel door. Tom op bord 4 had de hele partij het initiatief en ik dacht dat ie dat wel zou winnen. Het leek dus 4,5 – 3,5 te worden.
Echter…. Sander spartelde behoorlijk tegen en op een gegeven moment was het kassa! De tegenpartij gaf het stuk terug en stond gelijk minder. Sander tikte het netjes uit.

4.5-2,5 De eerste overwinning van een 5e achttal van ENPS ooit! Vast een soort van record.
Helaas verdedigde de tegenstander van Tom zich taai, zo taai dat Tom ergens een toren weggaf. Dat kwam niet meer goed. Jammer, want het was een prima partij van Tom.

Vr. 11 dec. Het Grasmat 2 – ENPS 5
Op vrijdag uit. Dat wordt dan de 2e keer op vrijdag uit, moet toch niet gekker worden!
Denk dat we aan elkaar gewaagd zijn!

gr Ronald

ENPS 5MSK 24½ - 3½
1 Albert de Roo N.O.1 - 0R
2 Dirk de GraaffHenk van Houtrijve0 - 1
3 Sander Schoonderwoerd Wim Rakhorst 1 - 0
4 Tom Korff de Gidts Hildo van den Berg0 - 1
5 Theo Hendriks Tom van Zon ½ - ½
6 Victor Bartman Toon Gieling ½ - ½
7 Robin Blenderman Lode Broekman1 - 0
8 Asha Bienko Renee van Wagensveld ½ - ½

4 opmerkingen:

  1. De lessen van Sanne doen Robin goed ! speelt met de week beter ook leuke partij van Aicha mooie overwinning van de ingehuurde ( ? ) Spanjool Senor Sandro Eerste overwinning van het 5 e ooit ! ( Is de Telegraaf al gebeld ? ) Dit team komt ver !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mooi verslag! E5 is de parel van ENPS dit seizoen.....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Inderdaad alle hulde voor het verslag en het team, maar toch Kees... m.i. is ENPS3 de parel van de club! Een mooi en gretig team. Ze staan bovenaan en gaan natuurlijk voor het kampioenschap. Hoewel in klasse 2A Isolani wel een hele hoop Elo in huis heeft.. Hopelijk blijven ze overeind! En over Parels gesproken! We hebben nog onze bekerteams. Die gaan een hoop spektakel opleveren. En ENPS 4. En 1. En twee. Het is een hele parelketting :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooie overwinning! Zelf baalde ik als een stekker vanwege een onnodig verlies. Althans onnodig, misschien was het wel leerzaam. Ik stond er positioneel beter voor, maar wou dit veel te snel uitbuiten ipv druk op te voeren. Zoals tigran petrosjan ooit opmerkte:" one must beware of unnecessary excitement".

    BeantwoordenVerwijderen