roterende banner

zaterdag 14 november 2015

Interne, ronde 10

Kees was de tweede achtereenvolgende speler die Tom B op remise wist te houden. Vorige week wist Tom niet te winnen van Bas, en ook nu lukte het hem niet. Kees liet hem behoorlijk zweten, maar de remisegrenzen werden niet overschreden. De concurrentie wist niet te profiteren: Steve verloor van Ailko, en Peter Nitschke, Peter Hoekstra en Pieter Oldenhove waren er niet.Tom staat dus nog eerste, met een behoorlijke voorsprong.

Het vijfde speelde en won een spannende match, captain Ronald beloofde een stukje te schrijven.


Kees' klokkeninitiatief was een groot succes, nadat de partijen waren afgelopen ontstond er een run op de analoge klokken, met name op die met een kampioensplaatje. Ik had niet verwacht dat het zo populair zou zijn. Het werkte aanstekelijk, ik heb er zelf ook maar een aangeschaft!

Niek


UPDATE za 14 nov:
Ik was gisteren nog vergeten te zeggen dat de spanjool Sander Schoonderwoerd een paar dagen in het land is en meespeelde. Voorzitter Kees nam de gelegenheid te baat om hem toe te spreken en te bedanken voor jarenlange bestuursfuncties en grote inzet op vele gebieden. Kees maakte hem soort van erelid (er was een speciale naam voor, die ik niet meer weet) en Sander is nu drie jaar kostenloos lid, dat is wel fijn als je in Spanje woont :-)


Tom stuurde zijn partij, met analyses:


Partijen - Ranglijst - Kruistabel

7 opmerkingen:

  1. Kees liet me zeker zweten.

    Zoals gewoonlijk speelde Kees met wit de opening weinig ambitieus maar ik wist niet te profiteren. Een beetje teleurgesteld hierover speelde ik de fase erna weinig geconcentreerd tot ik er plots achter kwam dat het eindspel met torens en ongeijke lopers dat op het bord kwam in het geheel geen geheide remise was: ik stond slechter en op één moment waarschijnlijk verloren.

    De technische fase was voor Kees echter niet gemakkelijk, hij moest steeds uit verschillende aantrekkelijke opties kiezen en ik verdedigde me nu in tegenstelling tot eerder in de partij wél goed.

    Nadat ik torenruil had afgedwongen zag ik dat de remise niet ver meer was, vooral omdat ik altijd mijn loper voor Kees zijn één na laatste pion zou kunnen geven. Zijn laatste pion was namelijk de beruchte randpion van de verkeerde kleur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hoeft mij niet in het rijtje concurenten te noemen Niek. Ik speel simpelweg te weinig partijen om een rol van betekenis te kunnen spelen. Maar ja als ik moet kiezen tussen schaken en reisjes maken dan is de keuze snel genoeg gemaakt.

    groet vanuit San Pedro del Pinatar :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tjonge jonge jonge ! Hebben we gisteren trouwens Niet gehaald bleven Plakken bij de Hoek ,maar ja zit ook liever in San Pedro del Pinatar ( God mag weten waar dit ligt )

      Verwijderen
    2. Volgens mijn Tom Tom (gekocht op de rommelmarkt ) ligt het ergens op IJsland.

      Verwijderen
  3. Tom dank voor de analyse en de leuke les van gisterenavond!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De partij tussen Niek en mij mag jullie ook niet onthouden worden.

    Hieronder met commentaar van Ben:

    (3) Bas Jonkers - Niek Verweij [A40]
    ENPS, 13.11.2015

    1.c4 b6 2.Nc3 Bb7 3.d4 e6 4.e4 Bb4 5.d5 [5.Qc2]

    5...Qh4? 6.Qd4?! [6.Bd3!±]

    6...Bc5 [6...Nf6! 7.Bd2 0–0 8.Qe3 Bxc3 9.Bxc3 Qxe4 10.Bxf6 Qxe3+ 11.fxe3 gxf6³]

    7.Qd2 Nf6 8.Nf3 Qg4? 9.h3! Qh5 10.Qf4! Qg6?? 11.Qxc7+– Nxe4 12.Qxb7 Nxf2? 13.Qc8+ Ke7 14.Qxh8 Na6 15.Qxa8 Nb4 16.d6+! Kxd6?! 17.Qf8+! Kc7 18.Bf4+ Kb7 19.Qb8+ Ka6 20.Qc8+ Ka5 21.Qxd7 Nc2+ 22.Kd2 Ne4+ 23.Nxe4 Qxe4 [Suicide is painless...]

    24.Qb5#

    BeantwoordenVerwijderen
  5. 5.. Dh4 is wel heel erg ondeugend, Niek!

    BeantwoordenVerwijderen