roterende banner

zaterdag 21 november 2015

Interne ronde 11, ENPS2 extern

Het was een drukbezochte interne met 12 partijen. Met de externe wedstrijd van ENPS2 erbij was de speelzaal met 20 borden zwaarbeladen. Beladen was ook die externe wedstrijd zelf. ENPS2 had het gevoel dat het er op of eronder was, ze moesten nú laten zien dat ze in de promotieklasse een serieuze rol gaan spelen dit seizoen. Maar ze verloren met 3½-4½, zeer teleurstellend, na diverse kansen te hebben gemist. Het is moeilijk om er in te blijven geloven, na drie nederlagen, maar er komen nog zes wedstrijden. Daarvan gaan we er nog een paar -al dan niet verrassend- winnen, ik weet het zeker. Volgens mij zijn er drie overwinningen nodig om niet te degraderen, en dat kan nog best. ENPS twee, zet 'm op!

Intern won Steve van Peter N en speelde Tom B voor de derde maal op rij remise zodat de nummers 1 en 2 weer dicht tegen elkaar aan schurken, het is weer een hele spannende competitie. Check alle cijfers op:

Partijen - Ranglijst - Kruistabel

Ik speelde een leuke partij tegen oud-kampioen Peter Hoekstra:

Niek

4 opmerkingen:

  1. Het tweede verloor helaas maar Kees won overtuigend met zwart, ik wou zijn partij graag op de blog zien!

    Ailko is running hot: Hij won van mij vorige week en maakte gisteren remise tegen Tom B en het wordt inderdaad spannend in de interne competitie, nog 4 (of 3 ivm de externe competitie) ronden te gaan!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja Ailko is goed bezig. Zijn hoge Elo lijkt geenzins geflatteerd!

      Verwijderen
    2. Niek,
      In de partij speelde ik Tde1 dus dat stukwinst zat er niet in, maar ben natuurlijk wel van mening dat je gewonnen stond. Goed psychologisch moment dan maar om je voor lafaard uit te maken :P

      Verwijderen
  2. Je hebt gelijk! Ik heb het verkeerd ingevoerd. Als de toren op e1 staat in plaats van f1 is 31. b4 ook niet winnend.
    De stelling blijft echter straalgewonnen met 31. ... Da1 32.Kc2 (wat ook gespeeld werd) en dan niet de zetten herhalen, maar 32. ... Ld1+!! Waanzinnige zet, ook +5 waard!

    BeantwoordenVerwijderen