roterende banner

zaterdag 7 november 2015

Intern ronde 9

Het was een erg leuke en druk bezochte avond. Eindelijk was er een keer geen externe wedstrijd, nu konden we ons een keertje even lekker concentreren op onszelf. Er waren 14 partijen, waarvan er vast een paar het blog gaan halen.

Steve won een tamelijk bizarre partij tegen Peter Hoekstra. Peter vloog als een razende uit de startblokken met 6. g4 (zie foto) en 7. g5,  maar na een paar aarzelende zetten kwam Steve keihard terug. Ik hoop de zetten nog te ontvangen! (Update: Steve stuurde ze, met analyse, zie onder!)

Bas kreeg het beest Bottema onder controle, hij wist een toreneindspel te bereiken dat misschien een tijdje beter leek voor Tom, maar niet meer dan dat. Het werd remise.

Ikzelf speelde tegen Pieter een spannende partij met wisselende kansen. Ik had mooi initiatief kunnen krijgen, zag de kansen wel maar schatte ze helaas onterecht in als te risicovol. Pieter kreeg een vrije a en b pion en stond gewonnen toen ik vage dreigingen omzette in iets concretere dreigingen. Pieter greep twee keer mis en het werd nipt remise door eeuwig schaak.

Jan Velde verloor nogal dramatisch van Dirk. Hij begreep het fischerspeeltempo niet zo goed, hij dacht dat ie tijd erbij kreeg als de klok op 0 sprong.. maar er moet wel eerst gezet worden Jan!! Hij beloofde het na deze pijnlijke les nooit meer te vergeten.

Nieuweling Jose Marcelo Mendonca Ribeiro is goed bezig, ik zag niet veel van de partij maar wel dat hij gewoon aan het nadenken was en dus niet aan het vluggeren. Met als resultaat dat hij won van de sterke Har. Hij staat nu 23e, direct voor Chiel, Jan V., Arnth en Tom KdG, dat is heel erg goed! Parabéns Marcelo!

Een leuke paring was die van het vriendenduo Tom KdG en Robin. De sterker geachte Tom (hij is immers broadwaytroffeehouder) maakte de verwachting waar en won.

Er was ook nog een nieuw gezicht, een vriend van Tom B, Duco. Hij verloor van Jord. Hopelijk zien we Duco vaker!

Niek

Partijen - Ranglijst - Kruistabel

4 opmerkingen:

  1. 6.g4 is eigenlijk niet zo dubieus als ik dacht, maar misschien beter in combinatie met h3 (geen g5). Hier is een partij van Spassky met deze opstelling:
    http://www.chessgames.com/perl/chessgame?gid=1128766

    BeantwoordenVerwijderen
  2. gefeliciteerd hoor steve! zag ph vooraf als duidelijke favoriet maar toch wel overtuigende overwinning.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. gefeliciteerd hoor steve! zag ph vooraf als duidelijke favoriet maar toch wel overtuigende overwinning.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik speelde vrijdag sinds lange tijd weer eens 1.d4. Ik had geen zin om in de voorbereiding van Steve te komen en ik had zelf ook geen zin om iets voor te bereiden dus leek me dit de juiste manier.
    g4 is in het kader wat ik hierboven schets ook een prima en creatieve poging om van de gebaande paden af te wijken, zeker niet dubieus aangezien de zwarte opzet erg passief is. Helaas is kd2 wel een erg grote blunder die van een gelijke stelling een puinhoop maakt. De stukken kunnen na Kd2 wel weer de doos in.

    BeantwoordenVerwijderen