roterende banner

dinsdag 5 maart 2013

Nog één keer PK

Ik wil nog even terugkomen op het PK dat de afgelopen twee weekeinden werd gespeeld. Geweldig dat bij 2 van de 5 groepen een enps-er bovenaan staat:
Groep B
Groep D
Kijk op de SGA website voor de resultaten van de andere ENPS-ers. Er waren ook een paar semi- & ex-ENPSers op de ranglijsten te zien: Mick Vaassen speelt Brigde voor ENPS, en Hans Looman was ooit Lid. ..en dan natuurlijk Tjark Vos, zijn moeder bridgt, net als Mick, ook voor ons. Vreemd dat Tjark niet voor ENPS schaakt, dus euhm - Rozemarijn, kun je niet wat voor ons lobbyen? Maar wat de jonge Tjark onze Peter Hoekstra aandeed was niet mals. Peter zette zich over zijn verdriet heen en becommentarieert en analyseert de door hem prachtig opgezette partij uitvoerig:
Niek

6 opmerkingen:

  1. Eh, Ronald, ik wil best bij hem lobbyen, maar jullie willen hem na deze partij vast niet meer hebben. Verder hoopt hij met zijn Zukertortteam volgend jaar tweede klasse te gaan spelen en dat zal bij ENPS volgend jaar nog niet mogelijk zijn.
    In ieder geval excuus voor deze winst. Tjark probeert het zo snel mogelijk te vergeten. Hij is wel blij met zijn geldprijs. Zijn eigen laptop komt steeds dichterbij.

    Rozemarijn Vos

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tjark is welkom uiteraard, jammer dat Zukertort ook op vrijdag schaakt, anders zou onze interne wel leuk zijn voor hem. Enne 2e klasse KNSB? Dat is inderdaad heel ver weg voor ENPS.

    Overigens de genoemde Mick is niet de bridge Mick!
    De bridge Mick is Mick Schussel.

    Ronald

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die vergissing met Mick heb ik ook wel eens gemaakt.
      Jullie kunnen Tjark een ding absoluut niet bieden: een team met jeugd. Dat is de reden dat hij van Tal/DCG overgestapt is naar Zukertort. De interne bij Tal/DCG was leuk, de mensen waren leuk, het winnen van de dubbel van Tal/DCG en Het Probleem was leuk, maar er was geen jeugd. Bij Zukertort wel. Zijn volgende doel is de Olympiade. Wat zou dat leuk zijn.

      Verwijderen
  3. Wat een drama. 34 Tc6: is een afwikkeling naar een gemakkelijk gewonnen toreneindspel, met je 2 verbonden pionnen op de koningvleugel, ver van de zwarte koning, tegen 1 pion van hem op de damevleugel waartegen je tenslotte je toren geeft.
    Ruud

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Klopt Ruud,

    Zelfs 34.Dc3 gevolgd door Dxc5+ en Tf6 of Kf1 is voldoende.
    Of bijv 31. Db1 maar zoals ik al opmerkte, maar ja zoals ik al aangaf ontspoorde ik in de tijdnoodfase.
    Peter

    BeantwoordenVerwijderen