roterende banner

vrijdag 1 maart 2013

ENPS cupfighters!

De heren van Caspel, Nitschke, Lehman en Bakker hadden het laten afweten. De teamcaptain gaf bridgeles en had het over sans a tout, maar de werkelijke troeven speelden met de juiste cup mentaliteit. Peter Hoekstra, ikzelf, Mark en de in blakende vorm verkerende Eric van Rijkom moesten het doen. Na een uur stond iedereen al lekker, Peter met initiatief en aanval, Mark en ik ongeveer gelijk en Eric had een ingewikkelde stelling bereikt. Een uur later won Eric, maar Mark zei dat het 4e bord toch niet telde...! Bij een gelijkspel is dat zo, maar het eerste punt is toch altijd belangrijk. Ik kwam steeds beter te staan en kreeg twee verbonden vrijpionnen op de derde rij met veel ondersteuning. De tegenaanval wist ik te smoren en zo werd het 2-0. Mark stond 2 pionnen voor met alleen de torens op het bord. Peter kwam in een remise stelling en dat werd het ook, dus met 2.5-0.5 was de winst binnen. Minpunt is wel dat Peter zijn eerste overwinning voor ENPS nog moet binnenhalen....Mark wikkelde niet helemaal goed af en eindigde met toren plus pion tegen toren met allebei 2 minuten tijd. De verdedigende koning stond goed, dus remise, maar Mark probeerde het en zijn tegenstander verdedigde in tijdnood niet goed en dus verloor die. Mark heeft tot nu toe extern de volle score van 5 uit 5, chapeau!

ENPS in de halve finale, samen met Caissa, het Probleem en de Raadsheer. Wie weet wat het beste cup-resultaat van ENPS in de historie is?

Pieter

1 opmerking:

  1. In 2003-2004 verloren we in de halve finale met 3-1 van VAS. Jan Velde, Steve Michel en Regis Huc verloren, Kees Bakker won.

    In 1975-76 haalden we de halve finale en verloren daar met 2,5 – 1,5 van Memo

    Ronald

    BeantwoordenVerwijderen