roterende banner

zaterdag 23 maart 2013

Interne ronde 10

Interessante ontwikkelingen in de interne. Chiel blijft het goed doen, net als in de eerste competitiehelft en net als in de externe competitie. Seizoen 2012/13 is echt zijn seizoen, hopelijk is het geen uitschieter maar blijft hij zo sterk doorspelen. Chiel staat eerste, heeft nog geen partij verloren en heeft bijna 100 punten meer dan de nr. 2:


Zou hij aan het einde van het seizoen tegen Peter Hoekstra gaan spelen om het kampioenschap? Zo ver is  het nog niet, er zijn nog een ronde of vijf te gaan denk ik (wie weet het precies?) Daarin staat hem geduchte tegenstand te wachten zoals je in onderstaande tabel kan zien:

Chiel verslaat Har
Je ziet dat Chiel de hele top tien heeft gehad op drie man na, en dat zijn niet de eerste de besten. De drie titelkandidaten Stefan, Mark en Peter H. staan op dit moment ongetwijfeld hun zwaarden te slijpen voor een volgend treffen. Daarnaast hoop ik dat Steve nog probeert voor zijn titel te gaan knokken zoals hij een paar maanden geleden aankondigde en Kees (op dit ogenblik nr. 15) zal misschien ook nog ijzer met handen willen gaan breken. Of zal Pieter als lachende derde er met de poet vandoor gaan? Hij heeft al tegen de hele top 6 gespeeld en staat tweede.
Spannend hoor, ik kijk uit naar het verloop van de rest van het jaar.

En dan opnieuw goed nieuws uit de externe. Ons zorgenkindje ENPS 4 heeft gelukkig zijn tanden weer eens laten zien. Ondanks een leeg enps-bord wisten ze Caissa te bedwingen met 5½-2½. We zijn voorzichtig weer een reeksje overwinningen aan elkaar aan het knopen, hopelijk gaan we daar nog even mee door. Heel spannend wordt donderdag 4 april, zowel het derde als het cupviertal staat dan zware tegenstand te wachten. Ook al weer iets om naar uit te kijken!

NB: volgende week vrijdag (29 maart) is het goede vrijdag en is er geen schaken.

Niek

1 opmerking:

  1. Toen ik een jaar of zes geleden het schaken weer wilde oppikken ben ik naar de schaakwinkel het Paard gegaan en Chiel adviseerde me met het kopen van mijn eerste schaakboek in 25 jaar tijd (een boek over strategie van Seirawan). Hij leek heel deskundig en ik dacht dat Chiel heel goed kon schaken. Ik was dan ook enigszins verbaasd dat hij niet tot de sterkste spelers van de club hoorde. Gelukkig blijkt dan nu eindelijk dat hij toch heel goed is!

    BeantwoordenVerwijderen