roterende banner

donderdag 21 december 2023

ENPS 3 wint en blijft aan kop

Het derde won van Amstel 2 met het kleinst mogelijke verschil . We stonden eventjes met 4½-½ voor, dus een walk over leek in de maak, maar Eric, Niek en Kjell verloren. Desondanks staan we op bordpunten nog eerste, het (beangstigend) sterke Caissa 3 heeft net zoveel matchpunten, maar toch een half bordpuntje minder.

We hadden twee invallers, Johan en Theo, en die waren goed voor 2 punten!

Hoe Boudewijn het doet weet ik niet maar hij staat steeds direct vanuit de opening gewonnen. Zie foto, bizarre&leuke stelling weer. Zwart speelde Tc8 en Boudy deed Pxa7! De kampioen van de eerste periode is nu ook onze topscorer met 3 uit 3.

Update: check zelf hoe ie het doet!

3 opmerkingen:

  1. Dank je wel Niek! Het leek mij wel leuk om nog een soort verslagje te maken als post.

    De tegenstander van Eric had uitgevonden dat een refill rode wijn hem zodanig zou bedwelmen dat hij de partij zeker niet kon houden ;-) Kjell toonde karakter door in een stelling waarin hij remise door eeuwig schaak leek te hebben op winst bleef spelen, al was het voor de wedstrijd wellicht beter als hij op remise had aangestuurd. De staartborden hadden 3.5 uit 4 gehaald, waarbij de remise van Marco erg nuttig bleek, dat bood hij aan nadat zijn tegenstander een mindere zet ontglipt was in betere stelling. Johan was net als ik als eerste klaar, met een geslaagde premiere van de Caro-Kann met zwart. Theo kwam ook een toren voor, terwijl Ron zoals gebruikelijk een soort schuifpartij waar niets gebeurt speelde, waarin plotseling toch het nodige gebeurde ten gunste van hem. De partij van Niek heb ik tot het laatst bewaard want die had het leukste slot: hij was een stuk achter geraakt maar bijna alle pionnen waren afgeruild. De laatste ruilde hij af tegen een tweede stuk waardoor zijn tegenstander, die een groot deel van de partij alleen op increment had gespeeld, een loper en paard overhield, zonder beschikking over de hulplijn van Steve ;-) Helaas bleek hij die ook niet nodig te hebben: weliswaar met wat omweggetjes bereikte hij ruim voor de 50e zet, noestig met turfjes bijgehouden door Johan, een bijna-mat stelling met Niek zijn koning in de hoek van de loper, toen Niek toch maar besloot op te geven. Ten slotte wilde ik niet nalaten te vermelden dat ik de tegenstanders van de Amstel uiterst gastvrij vond: de bar was deels zelfbediening, en ze hadden heerlijke rode wijn voor Eric en mij, een aardige afwisseling van de frisse en fruitige enzovoort wijnen van Appie H ;-)

    Boudewijn

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik lees altijd met veel plezier de verslagen van de verrichtingen van onze externe teams en zie dat er nog een (onvermoed?) talent is bijgekomen! Dankjewel, Boudewijn!

      Verwijderen