roterende banner

zaterdag 1 februari 2020

ENPS 5 stunt

Ons vijfde achttal heeft tot ieders verrassing gewonnen van de koploper in de poule, Amsterdam West 5. Uitslag: 5-3.

Voor de wedstrijd wees niets op een overwinning. De gemiddelde rating van ons team bleef zo'n honderd punten achter bij die van de tegenstander. Een tegenstander die al drie monsteroverwinningen had geboekt en ons in de vooruit gespeelde partij aan het tweede bord een nul had bezorgd. En die we met twee invallers het hoofd moesten bieden.

Ook de eerste uitslagen stelden niet gerust. Invaller Allard de Liefde delfde het onderspit. Op de andere borden woedde lang een op- en neergaande strijd, die verbazend goed voor ons afliep. Daan Poldermans won gewiekst een kwaliteit, maar zijn tegenstander zette hem de voet dwars met actief spel. Remise. Martin Jones bereikte een mooie stelling maar dreigde in tijdnood te komen. Remise. Ailko van der Veen belandde in een eindspel met zware stukken en een minder gunstige pionnenstelling. Hij kon de dames en een stel torens ruilen en hield een actieve toren over. Zijn tegenstander zag er geen gat meer in en gaf op – naar later duidelijk werd in een remisestelling. Tussenstand: 2-3.

Invaller Robin Blenderman speelde scherp en goed en trok bij wederzijdse matdreigingen aan het langste eind: 3-3. Het publiek rook sensatie en dromde samen rond de resterende borden, die van Gerben Sloot en Rob Lange. Gerben verdedigde zich in een moeilijke partij met een siciliaan en had zich daarbij geleidelijk goede kansen geschapen. Uiteindelijk bracht hij een torenoffer om dame te halen. 4-3. Nu was remise in de laatste partij voldoende voor de overwinning, maar Rob speelde in zijn laatste anderhalve minuut dermate geinspireerd en nauwkeurig dat we hem dat maar niet vertelden. En ja, zijn vrijpion promoveerde, die van zijn tegenstander niet: 5-3.

Een welgemeend compliment aan het vijfde achttal is op zijn plaats. Het team heeft een geduchte tegenstander fris van de lever en zonder zich te laten intimideren succesvol partij geboden. Het staat nu ongedeeld eerste, al volgt naaste concurrent Oosten Toren 3 op slechts een bordpunt afstand.

Victor, 1 februari 2020

De partij Vincent Panhuysen - Robin Blenderman:

6 opmerkingen:

  1. Mooi verslag (zoals gebruikelijk), Victor!
    We zouden best wel weer eens kampioen kunnen worden!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat zou zeker kunnen. We staan dus bovenaan en hebben de sterkste teams al gehad. Zou sensationeel zijn! Succes ENPS5!!

      Verwijderen
  2. Nou nou geachte heer Blenderman ,als uw tegenstander op de 31 e zet nou geen td6 had gespeeld maar De6+ ,wat dan ? De6+ en dan Dxa2,gelukkig had Vincent Benjamin dat niet gezien .

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wel jammer trouwens dat die tegenstander van Robin geen elo rating had ,stel dat hij 1441 elo had ,had Robin er mooi 28.81 punten bij gehad ,hopelijk duikt er later nog een elo rating uit de hoge hoed ,kan herr Blenderman ze mooi bijschrijven .Verder mooie prestatie van E 5 ,wie had dat gedacht ?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. geweldig leuke avond!
    Kees

    BeantwoordenVerwijderen